23:30, sob, 13. Jul

Višje grobnine, pogrebno podjetje Maribor pojasnjuje in hkrati poziva

Pogrebno podjetje Maribor po nedavnem pozivu najemnikom grobnih mest k sporočanju morebitnih sprememb naslovov za pošiljanje položnic veseli njihov dober odziv.

“Ob tem pa v izogib neželenemu ukrepu odvzema grobnih mest ponovno poziva tiste najemnike, ki niso prejeli položnice, da čim prej sporočijo spremembo naslova v pokopališko pisarno – osebno, preko telefona na št. 02 48 00 132 ali e-naslova pisarna.pokopalisca@pp-mb.si.”

“Glede vprašanj, povezanih z višino letošnje grobnine, seznanjamo javnost, da je to potrdil mestni svet Mestne občine Maribor s sklepom že junija lani. Zaradi upoštevanja socialnega vidika so se v podjetju odločili, da poračuna za 2023 ne bodo opravili, kljub nekoliko spremenjeni ceni za letos pa grobnina na pokopališčih Pobrežje in Dobrava ostaja med najnižjimi glede na primerljiva pokopališča v Sloveniji.

Do spremembe je prišlo izključno zaradi povečanja neposrednih stroškov vzdrževanja pokopališč, med drugimi so samo stroški odpadkov od leta 2019 do 2023 narasli za 169 %.

Položnice za grobnino Pogrebno podjetje Maribor izda enkrat letno, po lanski potrditvi grobnine na mestnem svetu pa se je cena za enojni grob letos povečala za 0,64 EUR na mesec. “Pri tem je grobnina, določena za leto 2024, še vedno občutno nižja, kot bi morala biti po veljavni metodologiji za izračun cen. Kot družbeno odgovorno podjetje namreč Pogrebno podjetje Maribor razliko do polne višine pokriva iz drugih virov od delovanja podjetja.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.