15:55, sob, 18. Maj

Vlada dala soglasje k imenovanju Flisa za generalnega direktorja UKC Maribor

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Vojka Flisa za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor za mandatno dobo štirih let, in sicer od 1. aprila letos do 31. marca 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja. Prav tako je dala soglasje k razrešitvi Janeza Lavreta z mesta direktorja slovenjgraške bolnišnice.

Flisu, ki je prej opravljal funkcijo vršilca dolžnosti generalnega direktorja mariborskega kliničnega centra, je svet UKC Maribor 28. februarja podelil polni mandat, ki ga bo začel 1. aprila.

Flis, ki je vodil UKC Maribor že v obdobju med junijem 2017 in junijem 2021, je bil edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za direktorja. Položaj v. d. direktorja zaseda od jeseni lani, ko je nasledil Antona Crnjaca, s katerim je svet zavoda sklenil sporazum o prenehanju funkcije.

K imenovanju Aleksandra Vode za direktorja Splošne bolnišnice (SB) Ptuj za mandatno dobo štirih let pa vlada ni dala soglasja. STA je na ministrstvo za zdravje naslovila vprašanja glede razlogov za to odločitev, odgovore še čaka.

Vlada je na današnji seji dala soglasje k razrešitvi Janeza Lavreta z mesta direktorja SB Slovenj Gradec. Lavre je namreč eno leto pred iztekom mandata svetu zavoda v začetku februarja podal odstop z mesta direktorja bolnišnice oziroma je podal odpoved pogodbe o zaposlitvi na mestu direktorja bolnišnice. Članom sveta zavoda je nato na seji 15. februarja v pojasnilih odstopa med drugim navedel neodzivnost ustanovitelja glede pomembnih točk za bolnišnico in podcenjenost nekaterih zdravstvenih storitev.

Ob tem je vlada iz sveta SB Brežice odpoklicala predstavnika ustanovitelja Tomaža Aliča in za preostanek mandata od 21. marca 2024 do 19. septembra 2027 v svet zavoda kot predstavnika ustanovitelja imenovala Antona Zorka.

V svetu Psihiatrične bolnišnice Vojnik pa je vlada z današnjim dnem odpoklicala predstavnico ustanovitelja Albino Benko. V svet zavoda je kot predstavnico ustanovitelja za preostanek mandata sveta od 21. marca 2024 do 10. januarja 2028 imenovala Jasmino Špende.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.