05:00, sre, 7. Jun

Z ljudsko pesmijo ob prazniku

Občani in občanke občine Ribnica na Pohorju so lahko preteklo soboto, natančneje 5. maja, uživali v zvokih ljudske glasbe. Ljudske pevke Šentjančanke so namreč priredile koncert.

Tri leta je minilo odkar so Šentjančanke nazadnje priredile koncert. Da spet zapojejo pred ljudmi so se odločile zato, da ljudem pokažejo, da se še zbirajo in, da še uživajo v glasbi. In ker občina Ribnica v teh dneh praznuje tudi občinski praznik, so združile svoj koncert z praznovanjem. Šentjančanke pa na oder niso stopile same. Na koncert so povabile tudi družino Miklavž ter ljudske pevke Bršljanke iz Mislinje in skupaj so priredili nepozaben večer.

S prireditvijo je bil zadovoljen tudi župan občine Ribnica na Pohorju, Srečko Geč, ki je navdušen predvsem nad dejstvom, da imajo društva, ki so sposobna ohranjat kulturno dediščino in na svoje koncerte in prireditve privabijo tudi mlade.

Koncert so vsi nastopajoči zaključili skupaj ter s pesmijo V dolini tihi k petju privabili tudi publiko. Šentjančanke pa so za svoje goste pripravile tudi majhne spominke, ki so jim jih podelile ob koncu koncerta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav