01:48, sre, 24. Apr

Z Radljevanjem želijo še povečati prepoznavnost Radelj ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi, ki je v minulih letih širšo prepoznavnost dosegla predvsem z izgradnjo prvega javnega biološkega bazena pri nas in prizadevanji za zeleni turizem, zdaj želi skupaj z zavodom ŠKTM še več obiskovalcev v kraj privabiti tudi s festivalom Radljevanje. Načrtujejo večje glasbene in kulturne dogodke čez vse leto.

V minulih letih je občina izpeljala veliko vlaganj v športno in turistično infrastrukturo

Dvakrat doslej je prejela naziv Turistične zveze Slovenije za najlepše urejen manjši kraj, v okviru Zelene sheme slovenskega turizma se ponaša s srebrnim znakom Slovenia green destination, prizadeva pa si za zlatega, je na predstavitvi festivala Radljevanje minuli teden med drugim izpostavil župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik, ki občino vodi že več kot 20 let.

Občina je štirikrat prejela tudi naziv mladim prijazna občina, veliko pozornosti namenja tudi področju sociale in je po zadnjih objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sklopu Zdravje v občini statistično značilno boljša od povprečja Slovenije po deležu uporabnikov pomoči na domu. Storitev pomoč na domu, po novem pa tudi socialni servis izvaja občinski zavod za šport, kulturo, turizem in mladino oz. javni zavod ŠKTM, ki je tudi nosilec na novo zastavljenega festivala Radljevanje.

S festivalom in ostalimi prizadevanji želijo po županovih besedah povečati kakovost bivanja v občini in hkrati pokazati gostoljubnost za vse, ki bi prišli v Radlje.

Poleg ostale turistične ponudbe v okviru festivala letos načrtujejo nastop stand up komika Tadeja Toša 30. junija v parku pri dvorcu Radlje, v septembru koncert Magnifica in decembra Avsenikov večer z Ansamblom Saša Avsenika in gosti. Nato po uspešnem letošnjem načrtujejo nov rock koncert februarja prihodnje leto, podobno shemo večjih dogodkov pa so zastavili tudi za v prihodnje.

V Radljevanje so tudi v smislu spodbude za nadaljnje glasbeno ustvarjanje mladih vključili še Glasbeno šolo Radlje ob Dravi, ki poleg osnovnega izobraževalnega dela že izvaja nekatere večje projekte, hkrati pa v okviru Radljevanja načrtuje nove.

V luči trajnostnega razvoja so se organizatorji Radljevanja povezali tudi s Slovenskimi železnicami, s katerimi iščejo možnosti prevozov na dogodke z vlaki in kombinacijo “zelenega transferja” iz Vuhreda, kjer je železniška postaja, na dogodke v Radlje, pa je med drugim povedal direktor zavoda ŠKTM Gregor Likar.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.