09:20, tor, 23. Apr

Zaskrbljena bralka: “Včasih se zgodi, da šele vstopimo v stanovanje in že smo deležni udarjanja z metlo. Hčerka včasih od strahu joče”

Na nas se je obrnila bralka, ki živi v bloku v Mariboru. Že več kot leto dni morajo biti previdni za vsak korak, ki ga naredijo v stanovanju.

“Tako daleč je prišlo, da se hčerka boji in nenehno sprašuje: kaj bo teta spet huda?”

Bralka živi s partnerjem in nekajletno hčerko. Želela je ostati anonimna, saj ne želi, da bi ji spodnja soseda povzročila še več nevšečnosti. “Moti jo vsak naš gib. Včasih se zgodi, da šele vstopimo v stanovanje in že smo deležni udarjanja z metlo. Tako daleč je prišlo, da se hčerka boji in nenehno sprašuje: kaj bo teta spet huda? Včasih jo ropot spravi do joka. Soseda je že večkrat prišla gor, jezna dejala, da zaradi nas nima mira, da ne more popoldne počivati. Gre za gospo, ki je stara nekaj čez 70 let, živi sama.”

Z njo sta govorila tako bralka kot njen partner, a zaman. “Sicer več ne pride na vrata, niti srečamo je ne, vendar ni dneva, da ne bi udarjala. Verjetno bi želela doseči, da se raje odselimo, ne vem. Razmišljala sem o prijavi na policijo, pa vendar verjetno ne bi dosegla ničesar, kvečjemu bi lahko situacijo že otežila.”

“Pred hčerko ne želim ravnati isto, zato ne udarjam nazaj, saj menim, da to početje ni okej. Ampak sem prišla do točke, ko več ne vem, kaj naj storim. Razumela bi, če bi bili res glasni, tudi v poznih urah. Otrok gre spati pred 20. uro, nikoli ne peremo perila zvečer. Zelo redko imamo obiske. Naj poudarim, da smo doma šele po 15. uri. Do takrat razen čez vikend, ko smo doma, ni nikogar. Se pravi ima popolni mir. Vse se je začelo pred tremi leti, ko je imela hčerka le leto dni. Zdi se mi, da je naše življenje postalo podrejeno njej,” zaključi.

Obrnili smo se tudi na PU Maribor in jih povprašali, kaj se da v takšnem primeru storiti. Preberite tukaj: Sosedski spori: Prijave občanov so pogoste. Kaj stori policija?

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.