00:50, pon, 20. Maj

Zdravstvena postaja Magdalena prejela uporabno dovoljenje

Zdravstvena postaja Magdalena je zdaj še uradno pripravljena na uporabo – izdano je bilo uporabno dovoljenje. “Po tem, ko smo v celoti odstranili dotrajan objekt Zdravstvene postaje Tabor, so dela na novi, sodobni Zdravstveni postaji Magdalena prišla h koncu,” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Novozgrajeni objekt je izveden v skladu z zmagovalno idejno rešitvijo arhitektov Styria arhitektura d.o.o., ki je bila izbrana na arhitekturnem natečaju leta 2020.

Gradbeno dovoljenje je bilo pridobljeno v začetku leta 2022, z gradbenimi deli so pričeli oktobra istega leta

Objekt je velik dobrih 3400 kvadratnih metrov, z izgradnjo pa smo zagotovili lokacijsko enovite in funkcionalno – tehnološko ustreznejše pogoje za delo zaposlenih in za obravnavo pacientov. V Zdravstveni postaji Magdalena se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva ter specialistične ambulante.

V pritličju bo lekarna, v kleti bo prostora za 30 parkirnih mest.

Vrednost celotnega projekta je približno 12.5 milijonov evrov. Za del investicije za garažo in splošne ambulante, ki jo financira občine, je bilo pridobljeno sofinanciranje Ministrstva za zdravje.

Kot nam je potrdil Aleksander Jus iz dr. Adolfa Drolca Maribor, se bodo prostori odprli predvidoma konec junija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.