23:16, pon, 26. Feb

Brglez: Ključno je povezovanje Gibanja Svoboda in SD

Kandidat SD in Gibanja Svoboda za predsednika republike Milan Brglez je glede 15,4-odstotne podpore, ki mu jo kažejo delni neuradni izidi po skoraj vseh preštetih glasovnicah, dejal, da ni razočaran. Zahvalil se je vsem, ki so glasovali zanj. “Ključno je povezovanje Gibanja Svoboda in SD, ta projekt se bo nadaljeval,” je poudaril.

Po Brglezovem mnenju današnji izid ni nezaupnica koaliciji, saj so to predsedniške, ne pa parlamentarne volitve. “Projekt, ki smo ga začeli s povezovanjem Socialnih demokratov in socialnih liberalcev, se bo nadaljeval in bo še kako vplival na politiko v Sloveniji,” je prepričan Brglez.

Povezovanje bo po njegovem mnenju v tem času nujno, da bo lahko politika normalno delovala in izpolnila pričakovanja, ki so jih ljudje vanjo investirali na državnozborskih volitvah.

Brglez je za uvrstitev v drugi krog čestital Nataši Pirc Musar in Anžetu Logarju. Dodal je, da bo njegova podpora v drugem krogu odvisna od tega, kateri od kandidatov ga bo lahko prepričal v vrednotah, ki jih tudi sam zagovarja.

Naslednji karierni izziv za Brgleza pa bodo glede na današnje rezultate evropske volitve, je še dodal.

Evropski poslanec, ki je predsedniški kandidat koalicijskih strank SD in Gibanja Svoboda, se je rodil 1. septembra 1967 v Celju. Doktoriral je na fakulteti za družbene vede, kjer je bil kot visokošolski učitelj mednarodnih odnosov tudi zaposlen.

V državno politiko v stopil leta 2014 kot soustanovitelj in podpredsednik SMC. V času vlade Mira Cerarja je bil predsednik DZ. Po državnozborskih volitvah leta 2018 je prestopil v SD. Bil je tudi podpredsednik Rdečega križa Slovenije ter predsednik Šahovske zveze Slovenije.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *