00:10, pet, 21. Jun

Uradni obisk predsednice Republike Slovenije v Črni gori

Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar se je na povabilo predsednika Črne gore gospoda Jakova Milatovića mudila na uradnem obisku v Črni gori.

Po uradnem delu sta slovenska predsednica in predsednik Milatović v okviru obiska posadila drevo prijateljstva v parku rezidence predsednika Črne gore, predsednica pa je v spremstvu gostitelja položila venec k Spomeniku partizanskim borcem na Gorici. Popoldan se je srečala s predsednikom Vlade Črne gore Milojkom Spajićem, prvi dan uradnega obiska pa je sklenila v Cetinju.

Drugi dan obiska sta se predsednica Pirc Musar in predsednik Milatović udeležila odprtja jadranskega foruma o okolju, družbi in upravljanju (ESG Adria Summit) v Tivatu. Danes bosta predsednica in gostitelj odprla slovensko-črnogorski poslovni foruma in se srečala z gospodarstveniki.

Obiskala bosta spomenik Franceta Prešerna v Podgorici, predsednica Pirc Musar pa se bo srečala tudi s slovensko skupnostjo, ki živi v Črni gori. Uradni obisk bo sklenila s srečanjem s predsednikom Skupščine Črne gore Andrijo Mandićem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.