15:42, tor, 21. Maj

V prvem četrtletju izdanih manj gradbenih dovoljenj

V prvem letošnjem četrtletju je bilo izdanih 1245 gradbenih dovoljenj za stavbe, kar je 15 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Pri stanovanjskih stavbah se je število zmanjšalo za 13 odstotkov, pri nestanovanjskih pa za 16 odstotkov. Načrtovanih je bilo 28 odstotkov manj stanovanj, je danes objavil statistični urad (SURS).

Marca je bilo izdanih 420 dovoljenj za gradnjo stavb, kar je 23 odstotkov več kot februarja. Njihovo število se je pri stanovanjskih stavbah povečalo za 21 odstotkov in pri nestanovanjskih za 25 odstotkov.

Z marca izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe je predvidena gradnja 305 stanovanj, kar je sedem odstotkov manj kot februarja. 44 odstotkov teh stanovanj je načrtovanih v večstanovanjskih stavbah, preostala pa v enostanovanjskih stavbah.

Na podlagi gradbenih dovoljenj, izdanih v prvih treh mesecih letošnjega leta, je načrtovanih 967 stanovanj, kar je 28 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V enostanovanjskih stavbah naj bi se gradilo 13 odstotkov manj stanovanj, v večstanovanjskih stavbah pa 40 odstotkov manj.

Z marca izdanimi gradbenimi dovoljenji je največ gradenj stanovanj predvidenih v podravski statistični regiji (125), sledili sta osrednjeslovenska (31) in gorenjska statistična regija (29). V preostalih statističnih regijah jih je bilo načrtovanih manj; najmanj v goriški, posavski in zasavski statistični regiji (v vsaki po tri stanovanja).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.