15:39, tor, 30. Apr

Nova izguba koalicijskih partnerjev, Saša Arsenovič dan za dnem z manj zaupanja svetnikov





Igor Jurišič je danes zvečer obvestil medije, da je izstopil iz koalicije v mestnem svetu Mestne občine Maribor.

“Obveščam vas, da sem kot podpisnik koalicijske pogodbe pred nekaj trenutki obvestil (sedaj že nekdanje) koalicijske partnerje o izstopu iz koalicije Saše Arsenoviča,” je Jurišič uvodoma pojasnil.

Spomnimo, iz koalicije so pred zadnjo redno sejo mestnega sveta Mestne občine Maribor, izstopili tudi svetniki Liste kolesarjev in pešcev.

Incident mariborskega župana z mladoletnikom in izjave po tem Saše Arsenoviča, “da si družba takšnih otrok ne želi in ne zasluži,” v izjavi za medije, na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu sta bila razlog, da so se na župana v Stranki mladih – Zeleni Evrope obrnili z dopisom in prošnjo.

Glede na to, da do včeraj, do 3.5.2022 župan Saša Arsenovič ni sprejel pričakovane odločitve, je, kot je zapisano v prošnji omenjene stranke, je s tem dejanjem neposredno vplival na njihovo odločitev o izstopu iz koalicije.

Težko bo župan zagotavljal kakovosten mestni servis

“V obvestilu (sedaj že nekdanjim) koalicijskim partnerjem sem med drugim zapisal, da je bila rešitev, ki smo jo predlagali v prošnji »mestotvorna« in bi še naprej zagotavljala kakovosten mestni servis, ki ga bo župan v senci dogodkov z dne 17.4.2022 le stežka zagotavljal,” še pojasni Igor Jurišič.

V koalicijo so namreč v Stranki mladih – Zeleni Evrope stopili predvsem z namenom, da bi čim več prispevali k razvoju mesta in ga med drugim postavili na piedestal odličnosti tudi na področju nenasilne komunikacije, k čemur so sami venomer stremeli.

Želi si strpnega dialoga

“Nekdanjim koalicijskim partnerjem sem tudi sporočili, da projektov in predlogov, ki bodo dejansko v korist mestu ne nameravamo blokirati ter se za dosedanje sodelovanje zahvalil v upanju, da se ta mandat zaključi v kar se da strpnem dialogu,” še sporoča Igor Jurišič.

Sicer pa stranka Socialnih demokratov v Mariboru še vedno trdno podpira mariborskega župana Sašo Arsenoviča, ter v pismu, ki so ga po dogodku poslali županu celo poudarjajo, da so koalicijska stranka. Medtem, ko je za naš medij predsednica stranke Tanja Fajon, jasno povedala, da bi ona osebno na mestu župana odstopila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.