06:36, tor, 23. Jul

Kaj dela večina uporabnikov Tinderja? Res iščejo redna ali občasna ljubezenska srečanja ali kaj drugega?





Tinder, ki je bil sprva narejen za spodbujanje socialnih stikov, naj bi bil v zadnjih letih predvsem aplikacija, preko katere naj bi si uporabniki iskali stalne ali občasne partnerje. Pa je res tako? Najnovejša raziskava kaže drugačen trend.

Britanski portal Sky News je naredil raziskavo, pri kateri so ugotovili, da kar dve tretjini uporabnikov ne išče stalnega ali občasnega partnerja na Tinderju, so v razmerju ali pa sploh nočejo zmenka. To nekako na glavo postavlja splošno mnenje, da je aplikacija namenjena iskanju partnerja. Sky News je v študijo vključil 1.400 uporabnikov, starih od 18 do 74 let.

Ti uporabniki so prišli na platformo, čeprav ne iščejo partnerja za redne ali občasne zmenke, niti ne zaradi iskanja trajnega razmerja, ampak so tam, ker si krepijo samozavest, poročajo na portalu Metropolitan. Aplikacija jim je tako bolj za zabavo in, kot je prvoten namen, za nekaj socialnih stikov, pridobivanje všečkov, s katerimi si krepijo samozavest.

In glede na to, da je kar dve tretjini takih uporabnikov, pride razumljivo pri tistih, ki pa res iščejo tam možnosti romantičnega razmerja, do razočaranja. Nekateri se počutijo tudi razočarane.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.