09:59, sre, 3. Jul

Oranžni alarm: Možni močnejši nalivi, nevihte, posamezni vodotoki lahko poplavijo





Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo danes do večera pogoste padavine z nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Ob tem bodo lahko močneje narasli hudourniški vodotoki, ki lahko tudi poplavijo.

Stanje na nekaterih predelih Slovenije je že zaskrbljujoče. Regijski center za obveščanje Koper je na interventni številki za klic v sili 112 sinoči do 21. ure obravnaval 27 dogodkov. Da je močno deževje botrovalo porastu hudournikov, poročajo na Žurnalu. Voda je v Kastelcu namreč zalivala stanovanjske hiše in dvorišča. Voda je odnesla v Bošamarinu del cestišča.  Težave imajo tudi v Šalari in Omaru. Prav tako v Krkavčah. Sanacije so opravljali in jih opravljajo še gasilci, delavci komunale in cestnih podjetij. Težave povzroča tudi močan veter, ki podira drevesa in lomi vejevje.

Žurnal še poroča, da  je večja verjetnost verjetnost poplav ob vodotokih s povirji na območjih Škofjeloškega in Polhograjskega hribovja, Kamniško-Savinjskih Alp, Zasavja in Pohorja.

Neurje.si  opozarja še na intenziven pas neviht s številnimi udari strel. Prav tako tudi, da je na obali zapadlo veliko dežja, med 70 in 120 litrov dežja na kvadratni meter, napovedujejo še nevihtne pasove in padavine, ki bodo skupno količino še podvojile.

Aktualno radarsko sliko lahko spremljate TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.