17:40, sob, 18. Maj

Prihaja nočna snežna pošiljka, predvsem v nekaterih delih Slovenije





Glede na vremenske napovedi bo večerni dež postopoma prešel v sneg, tako da se bo marsikdo zbudil v zasneženem jutru.

Zvečer oziroma v noči na sredo bo na severu in severovzhodu (Koroška, Prekmurje) postopoma dež pričel prehajat v sneg, napovedujejo na portalu neurje.si. Do jutra lahko tako predvsem na skrajnem severovzhodu ter v nekaterih višjih legah snežna odeja znaša med 5 in 10 cm (novozapadli sneg). Nekaj snežink pa lahko nastane tudi v višjih predelih Dolenjske ter Notranjske, drugod pa sneženja ne pričakujemo, saj bo ponoči kljub negativnim temperaturam glavnina padavin že potovala vzhodneje.

Danes od oblačnega do deževnega vremena

Danes bo pretežno oblačno, pa pravijo na Agenciji RS za okolje in napovedujejo: “V severnih krajih bo večinoma suho, padavine se bodo čez dan iznad zahodne pomikale nad vzhodno polovico Slovenije in na zahodu ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo, sprva bo možna tudi poledica. Na Primorskem bo zvečer zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.”

Ponoči bo snežilo

Zvečer in ponoči bo v vzhodni Sloveniji tudi po nižinah rahlo snežilo, a bodo padavine do jutra že večinoma ponehale, so še izpostavili na ARSO ter dodali, da bodo najnižje jutranje temperature od -2 do 1, na Primorskem do 5 °C.  Jutri bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in ponekod po nižinah lahko tudi megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 11 °C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.