07:52, sre, 3. Jul

Oranžno opozorilo: možne posamezne močne nevihte z debelo točo





Agencija RS za okolje opozarja, da so danes, v ponedeljek, predvsem od poldneva do večera, možne posamezne močne nevihte s točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki.

Danes dopoldne bo oblačnost naraščala. V severni Sloveniji se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Možne bodo tudi močnejše nevihte s sunki vetra. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 30 °C.

Tudi na portalu neurje.si izpostavljajo veliko nevarnost močnih neviht, naše kraje bo namreč prešla vremenska fronta, ki “bo poskrbela za nestabilnost z nevihtami, ki bodo močnejše narave. Zaradi velikih razlik med dvema zračnima masama lahko pričakujemo zelo labilno ozračje. Pojavljale se bodo predfrontalne nevihte, ki bodo lahko prerasle v krajevna neurja. Najbolj burno dogajanje pričakujemo v popoldnevu, ko se bodo nevihte pojavljale praktično povsod po državi”

Napovedujejo tudi razvoj izoliranih superceličnih neviht z možnostjo debele toče in silovitim vetrom. “Ob nevihtah bodo prisotni kratkotrajni nalivi (močni). V pasu obarvanem z rdečo barvo pričakujemo najbolj pestro dogajanje, saj trenutno tam veljajo najmočnejši pogoji za razvoj krajevnih neurij. Zaradi močno labilnega ozračja bodo neurja možna povsod, zato je praktično celoten pas od Italije, Slovenije, Hrvaške in Madžarske obarvan v 2. stopnjo nevarnosti,” so pojasnili.

Vir: Neurje.si

Ponoči bodo padavine postopno ponehale, začelo se bo jasniti, napovedujejo umirjanje vremena na ARSO. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19 °C. Jutri bo spremenljivo oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.