00:09, pon, 6. Maj

11. Športna pomlad bo tudi letos sproščala energijo





V Železničarskem športnem društvu Maribor, Športnih objektih Maribor in sodelujočih društvih, klubih napovedujejo že 11. leto zapored Festival športa in zabave – Športno pomlad, ki bo od 8. – 17. maja sproščala športno energijo vseh generacij – mladih po srcu.

unnamed (1)

“Približno 200 različnih športnih dogodkov, skoraj 30 otroških prireditev, približno 30 sodelujočih klubov – to je že slika Športne pomladi 2015, cilj pa je med 25.000 – 30.000 sodelujočih obiskovalcev. Pripravili smo ogromno aktivnosti iz različnih športnih panog – brezplačne kratke tečaje, fit predavanja, učenje osnov različnih športov ter pomerjanje na različnih rekreativnih tekmovanjih. Udeležencem Športne pomladi tako nudimo dogodke iz sveta sabljanja, plesa, fitnesa, konjeništva, atletike, plavanja, joge, kegljanja, juda, boksa, nordijske hoje, biljarda, gimnastike, lokostrelstva, badmintona, nogometa, namiznega tenisa, šaha, skupinskih vadb, japonskega mečevanja, košarke….” je na današnji tiskovni konferenci povedal pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor, Aleš Antolinc.

Vir: sportnapomlad.si
Vir: sportnapomlad.si

Letošnji festival bodo 8. maja otvorili z brezplačno revijo plesnih skupin v Športni dvorani Tabor, kjer se bodo predstavile plesne šole Sebastian, Natke Geržina, Rolly, Plesne delavnice Zahir, Bolero, Plesno društvo Odklop in druge.

V okviru Športne pomladi se bo v soboto, 9., in nedeljo, 10. maja, odvijala že 13. mednarodna Bodifit fitnes konvencija, hkrati se bo odvijal tudi že znani dobrodelni projekt Ustvarimo trenutek gibanja, katerega iniciator je Bodifit, humanitarno noto pa bomo dodali tudi z nogometnim turnirjem »Pomagamo kot znamo – nogomet igramo«, ki bo 16. maja v Športnem centru Marinko Galič.

Tekmovalne duše se bodo lahko preizkusile v naslednjih tekmovanjih:
 LOKOSTRELSTVO – zabavno tekmovanje,
 BILJARD turnir,
 Rada igram nogomet – ženski NOGOMETni turnir,
 Turnir v BADMINTONu za osnovnošolce in rekreativce,
 5. memorialni ŠAHovski turnir Jožeta Antolinca,
 4. mednarodni turnir v KEGLJANJU NA ASFALTU,…

“Kot novost v okviru projekta pa uvajajo projekt SPD. Gre za projekt osveščanja vseh generacij za gibanje s kolebnico oziroma vrvjo.V športnem svetu vemo, da je to nepogrešljiva, učinkovita in cenovno izrazito ugodna vadba, ki pa jo v »amaterskem« svetu ne uporabljamo tako pogosto, kot bi jo lahko in na njo kaj hitro pozabimo. Kolebnico poznamo vsi, saj smo mnogi z njo v otroštvu skakali na dvorišču, v šoli in kasneje tudi na raznih vadbah oz. treningih, če smo se odločili, da šport in športno preživljanje prostega časa, postane del našega življenja. Kolebnica je preprost vadbeni pripomoček, ki nas lahko spremlja vsepovsod in ravno to je ena izmed prednosti. Uporabljamo jo lahko doma, na prostem, v fitnesu in na potovanju. Primerna je za otroke, odrasle in starejše osebe,” je povedal vodja projekta Sebastijan Jagarinec.

Od ponedeljka, 11.5., do petka, 15.5., med 18. in 19. uro, pred teniško dvorano ŽTK na Popovičevi, boste pod strokovnim vodstvom trenerjev Atletskega kluba Poljane preskakovali in izvajali vaje s kolebnico. V primeru dežja se bodo vaje izvajale v dvorani, so pojasnili na novinarski konferenci.

Najmlajši obiskovalci pa bodo zagotovo našli nekaj zanimivega na Neulovljivem škratu, ki bo v nedeljo, 17.maja od 15. ure dalje na atletskem stadionu Poljane.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.