16:31, sob, 18. Maj

FOTO: Gasilska veselica napolnila Trg Leona Štuklja v centru Maribora





Gasilci PGD Maribor-mesto, so organizirali dobrodelni “big open air” koncert na Trgu Leona Štuklja Maribor. Namen dogodka je bil zbiranje sredstev, ki bodo namensko porabljena za obnovo svojega gasilskega doma, je navedeno na spletni strani mariborskega zavoda za turizem. In glede na to, koliko ljudi se je včeraj nabralo na Trgu Leona Štuklja, so gotovo zbrali dovolj denarja, ki jim bo prišel še kako prav.

Dejan Vunjak na gasilski veselici v centru Maribora.

Gasilci PGD Maribor-mesto so najstarejše gasilsko društvo v mariborskem okrožju, uradno ustanovljeno leta 1871 leta. Od leta 1881 so nastanjeni v prostorih na Koroški cesti 12 v Mariboru. To so objekti, ki so bili že davno namenjeni za gasilsko enoto, prav tako je tukaj bila prva urgentna ambulanta in reševalna služba (predhodnica današnje Nujne medicinske pomoči Maribor). Objekti v katerih delujejo še danes, so zelo stari (najstarejši del je star cca. 500 let) in dotrajani.

Čudežna polja na gasilski veselici v centru Maribora

Ob bok zbiranju prispevkov pa lahko z gotovostjo napišemo, da je bila včerajšnja veselica več kot dobrodošla v Mariboru. Trg Leona Štuklja je bil kaj hitro poln obiskovalcev. Že pri prvi skupini so stali pod odrom in plesali. Prav tako so stali pri ponudnikih hrane in pijače ter se pravzaprav razdelili po vsem trgu. Ko pa je bil na odru Dejan Vunjak z Barabami, pa skorajda ni bilo prostega kotička. Vunjak zna zabavati občinstvo, zato ni manjkalo dobre volje. Nato so na odru stopili še legendarni čudežniki – člani Čudežnih polj, ki so nizali svoje uspešnice eno za drugo. Hkrati pa tudi druge pesmi, ki so nanje v njihovih začetnih letih naredile velik pečat. Po njihovem odličnem nastopu so se vrnili na oder Dejan Vunjak in Barabe ter toplo noč segreli do take temperature, da si nihče ni želel domov.

Čudežna polja na gasilski veselici v centru Maribora

 

Žive so bile ideje o selitvi drugam

V preteklosti so bile ideje o selitvi enote na drugo lokacijo, v nove objekte, vendar so to idejo opustili. Gasilska enota tukaj deluje že pol drugo stoletje, na lokacijo pa jih vežejo številni spomini, prav tako ima ta lokacijo posebno “dušo”. Prav tako je lokacija iz operativnega vidika zelo dobra in strateško ustrezno umeščena. Težava so samo objekti. Zelo stari, dotrajani objekti, ki zahtevajo temeljito obnovo, za kar pa v društvu vedno zmanjka denarja.

Dela opravljajo sami

Večino del opravljajo sami (trenutno poteka rekonstrukcija elektroinštalacije in ogrevanja). Navkljub svojim prizadevanjem, katere uresničujejo kot prostovoljci v svojem prostem času, jim primanjkuje finančnih sredstev. Zato so se odločili organizirati koncert na prostem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.