21:40, tor, 14. Maj

15. pravljični dan s pravljično šolo – “ENKRAT JE BIL EN GRAD”





Mariborska knjižnica prireja že petnajsti Pravljični dan s pravljično šolo, ki bo tokrat položen v pravljice o gradovih in grajske zgodbe. Sestavljen bo iz dveh pripovedovalskih dogodkov in pravljične šole, ki bo usmerjena k pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj.

Zajeta slika

Program:
Pravljično jutro za otroke
9.00 – 10.00
V pravljičnem jutru bodo osnovnošolcem pripovedovali pravljičarji Mariborske knjižnice Igor Černe, Andreja Erdlen in Agica Kovše. Glasbeno spremljavo bosta oblikovala Ana Kravanja in Samo Kutin (duo Najoua).

Pravljična šola
10.30 – 19.00
V Mariborski knjižnici se že od leta 1971 sistematično ukvarjajo s pravljico in umetnostjo pripovedovanja. Izhodiščna tema letošnje pravljične šole so pravljice o gradovih in grajske zgodbe, udeležencem pa jih bodo približali iz različnih zornih kotov. Agica Kovše bo z vodstvom po avtorski razstavi Enkrat je bil en grad otvorila izobraževalni del dneva. Andrej Gulič, zgodovinar in raziskovalec kulturne dediščine, bo v predavanju predstavil zgodovinski in sodobni pogled na gradove. Milena Antonić, višja konservatorska sodelavka in varuhinja dediščine, zaposlena na Zavodu za varstvo kulturne dediščine, območna enota Maribor, bo izvedla delavnico s poudarkom na kulturni dediščini. Z zvokom bosta udeležence v pravljični svet popeljala glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin. Likovni pogled na osrednjo temo pa bo v delavnici predstavila Andreja Borin, pesnica, ilustratorka in višja kustosinja v Umetnostni galeriji Maribor. Pravljične šole se bodo udeležili knjižničarji, vzgojitelji, učitelji, pedagogi in ljubitelji pravljic.

Pravljični večer za odrasle ob 20.00 uri
Prisluhnili boste pripovedovanju zgodb v različnih slovenskih narečjih in glasbeni spremljavi dua Najoua. Pripovedovalci: ilustrator in karikaturist Ciril Horjak, višja knjižničarka Agica Kovše (Mariborska knjižnica), bibliotekarska specialistka Tatjana Mavrič (Knjižnice Medvode), bibliotekar Tone Obadič (Mestna knjižnica Ljubljana), režiser, igralec in pisatelj Milivoj Miki Roš, nekdanja knjižničarka in učiteljica Ivanka Učakar.

MBK

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.