04:12, pet, 17. Maj

150 let Pošte Vuzenica obeležili z razstavo





Filatelistično društvo »Drava« Vuzenica-Muta so danes ob 150. obletnici ustanovitve Pošte Vuzenica priredili razstavo s kulturnim programom v OŠ Vuzenica.

150 let od ustanovitve Pošte v Vuzenici je sobotno dopoldne popestrilo dogajanje v tamkajšnji Osnovni šoli, kjer sta v kratkem kulturnem programu nastopila mlada nadobudna glasbenika, učenca tamkajšnje šole, ter z glasbenim pridihom popestrila razstavo, ki jo je pripravilo Filatelistično društvo. Razstavo je otvoril tudi župan Občine Vuzenica Franjo Golob, ki je med drugim povdaril pomen 150. obletnice Pošte Vuzenica za občino. Ob tej priložnosti je bil še posebej navdušen nad poštnim žigom, ki ga je uspelo Filatelističnemu društvu »Drava« Vuzenica-Muta prenesti in uveljaviti na Pošti. Tako je tudi Občina Vuzenica dobila svoj poštni žig.

Razstava, ki so jo pripravili filatelisti v Vuzenici bo na ogled še vse do konca novembra, v avli tamkajšnje Osnovne šole. So pa v društvu ob tem dogodku izpostavili, da bi si želeli pomladek, ki bi s tovrstnim veseljem in vnemo nadaljeval njihovo tradicijo. Pravijo, da kljub temu, da je prenos pošte že skoraj “nadomestila” elektronska pošta, bi si želeli, da stvari, ki so bile nekoč pomembne zanje, ne bi utonile v pozabo.

Več o prispevku si oglejte v oddaji Občinski informator, v ponedeljek 18.11.2013, OB 18.30,na BK TV.

FILATELISTI (7)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.