02:06, sre, 22. Maj

19-letnica po vnetju hrbtenjače in možganov na vozičku: “Bila sem na nitki. Imela sem srečo, da sem preživela in sem takšna, kot sem sicer.”





Jerneja Štarkel je pri 18 letih pristala na invalidskem vozičku. Točna diagnoza še danes ni znana. Danes 19-letno dekle je nekoč rado tekalo, jahalo konja, se družilo s prijatelji, a se je nato decembra 2020 njeno življenje popolnoma spremenilo.

V bolnišnici je bila pet mesecev, nato se je odpravila na rehabilitacijo v Soči. Razmišljala je, da bi pomoč poiskala tudi v tujini, a je težava, saj zdravniki menijo, da s tem ne bo dosegla ničesar. “Potrebovala bi pomoč, da bi prišla do novih zdravnikov, novega mnenja. Še vedno verjamem, da je vredno poskusiti.”

Terapije stanejo več tisoč evrov, so samoplačniške, zato Jerneja pove, da bo si želela večjega posluha države. Hkrati so veliki stroški tudi prilagoditev stanovanja. Živijo v hiši, Jerneja ob vrnitvi ni mogla zapustiti sobe, priti do kuhinje, stranišča. Uredili so notranje in zunanje dvigalo, tako da je danes veliko bolj samostojna.

Jerneji lahko na poti do samostojnejšega življenja pomagate tudi vi.

Članek objavljamo ponovno, saj je pri prvotni objavi prišlo do napake pri ključni besedi Solidaren5.

Celoten članek: Pri 18 letih Jerneja čez noč pristala na invalidskem vozičku, potrebuje vašo pomoč na poti do samostojnejšega življenja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.