14:33, pon, 6. Maj

2. regijski obisk Državljanske liste na Koroškem





Ta ponedeljek je potekalo drugo regijsko srečanje Državljanske liste na Koroškem. Udeležila sta se ga tudi Senko Pličanič, minister za pravosodje, ter poslanka Polonca Komar. Med drugim so v Radljah ob Dravi govorili o reševanju prezadolženosti podjetij.

Med prvimi občinami se je Pličanič ustavil na občini Radlje. Kot je povedal, je bil kljub težavam, o katerih je spregovoril radeljski župan Bukovnik, navdušen nad njeno vizualno podobo.

Je pa Pličanič med drugim spregovoril tudi o pomembni zakonodajni spemembi o zakonu, ki bo prezadolženim podjetjem in njihovim upnikom omogočila, da se bolj učinkovito kot doslej dogovorijo o prestrukturiranju. Zakon bo, po njegovih besedah, potrjen že to sredo, 27. novembra. Dodaja pa še, da bi za dobrobit te države morali vsi, ki sodelujejo pri njenem opravljanju, obiskati kraje in ljudi po Sloveniji in tako spoznati probleme ter jih ustrezno reševati. S tem namenom, so se danes podali na Koroško.

Ob Pličaniču pa je svojo rodno Koroško obiskala tudi poslanka Polonca Komar, ki se je ob tem spomnila na obljube in cilje, ki jih je izrekla ob kandidaturi na državno zborskih volitvah, ob tem pa s povdarkom spregovorila o poslanskih nalogah.

Radeljski župan Alan Bukovnik je bil še posebej vesel obiska ministra. Pravi, da le s skupnimi močmi bomo lahko rešili probleme, ki se ne dogajajo samo v lokalnih skupnostih po občinah, temveč v celotni državi. O novem zakonu pa Bukovnik dodaja, da je zakon potreben, in da bo le ta pripomogel k izboljšanju podjetniške klime.

DSC_0618

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.