03:27, sre, 15. Maj

20 let delovanja ŠTD Sv. Vid





Preteklo je že 20 let od ustanovitve ŠTD Sv. Vid. Davnega leta 1995 se je peščici krajanov porodila ideja, da bi ustanovili društvo. Krajani so se povezali, da bi skupaj naredili nekaj dobrega za kraj. Člani društva so veseli tudi mladih, ki z veseljem sodelujejo pri njihovih aktivnostih.
DSC_0214
V njihovem delu se prepletajo športne dejavnosti kot so igre na Sv. Vidu, smučarski skoki, drsanje igranje hokeja na ledu, rekreativni pohodi, košarka, nogomet, Šentviške igre. Na področju kulturnih dejavnosti dobro poznamo pletenje adventnih venčkov, pohod z lučkami k polnočnici, pustovanje, šranganje, martinovanje, postavitev mlaja, sodelovanje na Vuzeniških dnevih. Najodmevnejše turistične dejavnosti pa so tradicionalno prvomajsko kresovanje, čistilne akcije, promocija kraja ter urejanje Vidove poti, sodelovanje z drugimi društvi, ter druženje krajanov.

DSC_0222
Ena izmed pridobitev društva je bilo tudi asfaltno igrišče, ki so ga naredili pred desetimi leti. V turistični hišici ob igrišču smo skupaj obujali spomine in dosežke društva skozi vsa ta leta. Nekaj besed je spregovoril župan, ki je nekaj časa deloval tudi kot predsednik društva. Z majhnim darilom so se člani društva zahvalili vsem, ki so pripomogli k njihovi uspešnosti, nato pa je sledila pogostitev ob kateri so vaščani poklepetali in obujali spomine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.