08:21, čet, 16. Maj

34. TRADICONALNI KMEČKI PRAZNIK V SVEČINI





V Svečini so minuli vikend priredili tradicionalno prireditev Kmečki praznik, ki se vedno odvija zadnji konec tedna v septembru. Tudi tokrat so obiskovalci uživali ob bogatem programu, ki je obsegal vse od glasbenih in folklornih nastopov, do delavnic in razstav, ni manjkala pa niti jedača in pijača.

svečina2

Svečino pozna danes že ogromno ljudi, tudi onstran meja, saj že več sto let prideluje odlična vina, že več kot četrt stoletja pa organizira zelo odmevno prireditev, kmečki praznik, kjer se vsako leto zbere več tisoč obiskovalcev.

Nedeljsko dogajanje se je začelo z budnico s Pihalno godbo iz Sp. Kungote in nadaljevalo s svečano mašo v cerkvi Sv. Andreja. Obiskovalci so si lahko ogledali trgatev vaške trte, ki je potekala malo drugače in razstavo na gradu. Nad razstavo so bili vsi obiskovalci zelo navdušeni, še posebno, ker so imeli pri gradu tudi degustacijo medu. Pohvalili so tudi kulturni program, ki so ga organizatorji pripravili s slavnostjo otvoritvijo. Seveda pa ni manjkalo tudi degustacije Svečinskih vin in srečelov.
svečina4
Eden izmed organizatorjev, Boris Keuc je povedal, da so letos na prireditvi pripravili prav posebno presenečenje. In sicer so vinski kraljici podarili konja, ki si ga je tako želela. Dodal je še, da je vesel, da je vreme zdržalo in da je obiskanost velika kljub hladnejšim temperaturam.

Prijatelji Svečine vsako leto nestrpno pričakujejo, kaj bodo v kulturnem programu povedali prešarji in vinska kraljica ter koga vse bodo srečali ob stojnicah domačih dobrot ali na nepogrešljivi pokušnji vin.

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.