09:12, čet, 25. Apr

Aktualni župan občine Muta povedal, katere predvolilne obljube so izpolnjene, in predstavil svoje cilje za naslednji mandat





Na soočenju na BK TV bi se morala danes predstaviti kandidat za župana občine Muta Mirko Vošner, ki je sedanji župan, in protikandidatka Angela Mrak, ki pa je sprva potrdila, da pride, nato pa odpovedala svoj prihod. Vošner je tako na soočenju odgovarjal na novinarska vprašanja sam, predstavil, katere predvolilne obljube so bile izpolnjene in v kaki meri. Ob tem pa predstavil tudi svoje nadaljnje cilje.

Angela Mrak je prav tako kot Mirko Vošner prejela vabilo na soočenje, svoj prihod potrdila, če bo prejela do petka, 28. oktobra 2022, vprašanja, ki bi jih dobila na soočenju. Oba sta tisti dan dobila zapisane okvirne teme, ki se jih bo obravnavalo na samem soočenju. V nedeljo, 30. oktobra 2022, je v večernih urah poslala mail, da na soočenje ne bo prišla. Danes pa je odgovorila na povratni mail, v katerem smo ji zapisali še enkrat, kdaj je soočenje, da danes ne pride, ker ne vidi smisla izmenjevanja mnenj kandidatov na istem mestu, saj sta z njenim protikandidatom zaposlena v isti ustanovi. Njen odgovor objavljamo v celoti:

“Spoštovani, v zvezi z vašim povabilom na današnje soočenje kandidatov za volitve župana Občine Muta, vam sporočam, da se po razmisleku, vašemu vabilu žal ne bom odzvala. Z nasprotnim kandidatom sva zaposlena v isti ustanovi, ki je naravnana k že začrtanim strateškim ciljem, zato ne vidim smisla izmenjavanja mnenj kandidatov na istem mestu, pač pa bi bilo bolje in bolj korektno, da vsak zase predstavi vizijo in aktivnosti za nadaljnji razvoj naše občine. Prosim, da izraženo stališče tudi predstavite v okviru oddaje, v kolikor bo tema moje neudeležbe posebej izpostavljena. Lep pozdrav, Angelca Mrak”

Njeno odsotnost in razlog za odsotnost je komentiral aktualni župan Mirko Vošner:Moram reč, da sem danes popoldne šele to izvedel, da moja protikandidatka gospa Angelca Mrak se naj ne bi udeležila. Jaz sem pričakoval, da bo spremenila svoje mnenje, Meni se vsekakor zdi, da ne glede na to, da sva obadva zaposlena na občinski upravi – jaz kot župan, ona kot strokovna sodelavka, referentka za družbene dejavnosti -, da so taka soočenja prav namenjena našim gledalcem, našim gledalkam, našim občano, da se lahko čez dobrih 14 dni odločijo … “

Industrijska cona je zaživela, ob komunalni infrastrukturi je tako rekoč polna

V nadaljevanju smo se dotaknili predvolilnih obljub, ki jih je Vošner dal pred štirimi leti, ko je kandidiral za sedanji mandat župana. Ena takih obljub je bila, da bo z ekipo zagotovil več zaposlitev za mlade z obljubo, da pomagajo pri vzpostavljanju treh, štirih podjetij, kjer se bodo lahko zaposlili. “Veseli me, da smo ena redkih občin, ki smo projekte za izgradnjo industrijskih con v Sloveniji, kjer so se večina financirale tudi s spoštovanja vrednim evropskim denarjem za kohezijo, za obnovo konkurenčnosti tudi Slovenije, za zmanjševanje razlik, smo konkretno na industrijski coni Muta izgradili nekaj čez štiri tisoč, pet tisoč kvadratnih metorv komunalno opremljene industrijske cone. In me veseli, da imamo tam nove podjetnike, tudi nekatere mlade podjetnike, nekatere že preizkušene. In tam imamo industrijsko cono praktično polno! To je ta dodana vrednost!”

Ena od predvolilnih obljub je nov vrtec, ki bo stal v dveh letih

Nov vrtec sice še ne stoji, a so ves čas sedanjega mandata tekli postopki v to smer, da bo. “Prišli smo do tega, da bomo v naslednjih mesecih začeli gradnjo tega novega osemoddelčnega vrtca, je bilo potrebno veliko za postoriti. Najpomembnejše, kar je bilo, smo v neposredni bližini zdajšnje osnovne šole in starega vrtca kupili preko štiri tisoč kvadratnih metrov zemljišča.” Prav tam je stara kmetija, od njene lastnice so v dveh letih uredili dokumentacijo in gradbeno dovoljenje, dobili tudi vire. Prepričan je, da bo vrtec v dveh letih tudi stal z vso integracijo, kuhinjo in drugim. Poudaril je še novost, da bodo naredili tudi varovana stanovanja.

Športni objekti so po vseh naseljih občine

Pred štirimi leti je med volilnimi obljubami bila tudi ureditev športne infrastrukture. Vošner pravi, da je po naseljih več nogometnih igrišč. Športni objekti so prav tako po vseh naseljih. Zadovoljen je, da so na Gortini naredili veliko športno-rekreacijsko površino. Pred nekaj meseci so dokončali tudi nogometno igrišče na Spodnji Muti. Pred nekaj leti pa na istem območju tudi univerzalno igrišče za več športov, prav tako tudi pumptrack in tudi balinišče, na katerem so skoraj vsak dan starejši, ki so vse boljši balinarji.

Vizija občine ostaja, prav tako tudi strateško načrtovanje

“Kakšnih drastičnih, revolucionarnih sprememb ne mislim delat, ker smo prepričani, da je občinski svet potrdil glavno usmeritev,” je dejal Mirko Vošner in naštel več projektov, ki so jih naredili v teh letih. Med drugim tako obnovo Kienhofna, ureditev trških jedr in drugih. Uresničujejo pa še druge načrte, ki so si jih začrtali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.