06:08, pon, 20. Maj

Alkohol krivec za prometne nesreče





Včeraj popoldan sta se na območju Maribora zgodili kar dve prometni nesreči, ki sta bili posledica vožnje pod vplivom alkohola.

Prva prometna nesreča se je zgodila na Goriški ulici v Mariboru. Povzročila jo je 34- letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje. Pri preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je imela voznica v organizmu kar 1,43 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo, zopet njo pa bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V istem času pa je 62 – letna voznica na Engelsovi ulici v Mariboru prav tako povzročila prometno nesrečo zaradi nepravilne strani vožnje. Voznica je imela v organizmu 0,45 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov ji je bila izrečena predpisana globa in kazenske točke.

Na PU Maribor opozarjajo, da vožnja pod vplivom alkohola še vedno predstavlja ključni dejavnik, ki (ne glede na zaužito količino) vpliva na ravnanje voznikov v cestnem prometu in povzročitev prometnih nesreč. Policisti tako svetujejo, da se odločite za vožnjo le takrat, ko ne boste uživali alkohola. Ob tem pa dosledno upoštevajte druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, pa tudi uporabi varnostnih pasov.

Več nasvetov najdete na spletni strani policije: Alkohol ubija, največkrat nedolžne
.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.