19:32, ned, 5. Maj

Alkoholiziran voznik povzročil prometno nesrečo





Dne 26. 11. 2014, okoli 23. ure je 50-letni voznik na Ptujski cesti v Mariboru, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozila 37-letna ženska.

Povzročitelju je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 1,02 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu vročili plačilni nalog. Po navodilih pristojne tožilke policisti te nevarne vožnje ne bodo obravnavali kot kaznivo dejanje ampak kot prekršek, zaradi česar bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Policisti vsem voznikom ponovno svetujejo, da vozijo le trezni! Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva.

Dosledno naj vozniki upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Policisti bodo do konca leta poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.