10:26, pet, 10. Maj

Arsenovič ignorira pozive 20 svetnikov, podžupan in v.d. direktorica ostajata trdno na svojih stolčkih





Kot smo poročali že včeraj, je več svetniških skupin v mariborskem mestnem svetu je pozvalo župana Sašo Arsenoviča k razrešitvi podžupana Sama Petra Medveda in v. d. direktorice mestne uprave Lidije Krebl “zaradi zlorabe položaja in grobe prekoračitve pristojnosti politične funkcije” v postopku obravnave domnevne kršitve pravic zaposlenim na občini. Župan se na poziv za razrešitev odziva tako, da pove, da za to sploh ne vidi razloga.

Pod poziv, ki ga je danes javnosti posredovala Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR), so se podpisale še svetniške skupine SDS, Liste kolesarjev in pešcev, Levice in Stranke mladih – Zeleni Evrope. Skupaj zasedajo 18 sedežev v 45-članskem mestnem svetu. Malo za omenjenimi je svoj poziv k razrešitvi poslala še mariborska SD, ki ima v mestnem svetu dva sedeža.

Menijo, da gre za grobo zlorabo položaja

Mestni svetniki podžupanu Samu Petru Medvedu očitajo, da je zahteval uničenje dokumenta v zvezi z domnevnimi kršitvami pravic zaposlenim na občini, ki bremenijo tudi njega. “S tem je podžupan grobo zlorabil svoj položaj in ogrozil transparentnost ter integriteto delovanja lokalne občinske uprave,” so med drugim zapisali.

Z “namernim zavajanjem in nasprotujočimi si izjavami” naj bi Medved poskušal prikriti svoje sporno ravnanje, soodločal naj bi o postopku zoper sebe, vse to pa naj bi se dogajalo s pomočjo Lidije Krebl, takrat vodje sekretariata, zdaj v. d. direktorice mestne uprave, ki “aktivno sodeluje pri zavajanju javnosti in mestnih svetnikov”. “

Njun odstop oz. razrešitev je minimum k povrnitvi vaše kredibilnosti, ki jo potrebujete za nadaljnje vodenje mestne občine in dokončanje tega mandata,” svetniške skupine sporočajo Arsenoviču.

Mariborski župan Saša Arsenovič se je na to odzval, da meni, da ni bilo kršitev obveznosti na strani podžupana Medveda in vodje kabineta Jelke Vrečko: “Pred in ponovno po seji mestnega sveta sem preveril domnevne očitke in dokumentacijo na Mestni občini Maribor. Zato ne vidim nobenega razloga za odstop zelo učinkovitega gospoda podžupana Sama Petra Medveda ali v. d. direktorice mestne uprave Lidije Krebl.”

Župan naročil revizijo postopka, ki ga je vodil Đurov

Je pa Arsenovič zapisal, da je vesel informacije, da so omenjene svetniške skupine s primerom seznanile državno tožilstvo ter inšpektorat za delo in javni sektor. “Mestna občina Maribor bo tudi v tem primeru maksimalno sodelovala tako z naštetimi kot tudi drugimi ustanovami, ki bodo vsaka v svoji pristojnosti in kompetencami neodvisno presodile dejstva in dejanska stanja. Sam pa sem že naročil revizijo tega postopka, ki ga je vodil takratni direktor mestne uprave Srečko Đurov,” je še sporočil Arsenovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.