22:52, pet, 26. Apr

Arsenovič: “Imamo izziv s prašičjo farmo. Poiskali bomo možnost, da tako v urbanem mestu nikjer v Mariboru ne bo omogočena prašičja ali katera druga reja”





Pretekli teden smo govorili o prašičji farmi, ki naj bi marca zaživela v Mariboru. Več lahko preberete TUKAJ.

Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je na današnji kavi z novinarji dejal, da imajo izziv s prašičjo farmo: “Smo v stiku z Ministrstvom za kmetijstvo, oni imajo dovoljenje za izvajanje, mislim pa, da bomo poiskali možnost, da tako v urbanem mestu nikjer v Mariboru ne bo omogočena prašičja ali katera druga reja, ker nas je dovolj ljudi, ki tam tega ne potrebujemo.”

Maja Reichenberg Heričko, vodja Sektorja za urejanje prostora po pooblastilu, Urad za komunalo, promet in prostor, MO Maribor, je dejala: “Zadevo smo preučili, gre za kmetijska zemljišča, kjer mi s prostorskim aktom ne moremo prepovedati kmetijske rabe. Ugotovili smo, da je v preteklosti že veljal nek poseben odlok, ki je omejeval rejo živali na območju MOM in določal dodatne pogoje, ki je bil po tem leta 2016 preklican zaradi neustreznih pravnih podlag. Začeli smo iskati rešitve, kako bi lahko pravno formalno zadeve uredili.”

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.