17:02, sre, 24. Jul

Arsenovič vložil kandidaturo za župana kot kandidat stranke SMC

 Podjetnik Saša Arsenovič je danes ob 18.00 uradno vložil kandidaturo za župana MO Maribor. Kandidiral bo s podporo stranke SMC, za mestni svet pa je zbral potrebne podpise.

 

Arsenovič je v petih delovnih dneh zbral več kot dovolj podpisov občanov za vložitev kandidature za župana Mestne občine Maribor brez podpore kakšne politične stranke. A se je na koncu vseeno odločil, da vloži kandidaturo kot kandidat stranke SMC.

Uro pred iztekom roka je danes tudi uradno vložil župansko kandidaturo, kot rečeno s podporo SMC.

Na volitvah bo nastopil tudi s svojo listo kandidatov za mestni svet, imenovano Neodvisna lista Arsenovič za Maribor. Zanjo pa je predložil zbrane podpise občanov, medtem ko bo SMC prav tako imela svojo listo za mestni svet.

“Verjamem, da bomo s podporo SMC uspeli zložiti zmagovito kombinacijo za delovanje v mestnem svetu in za sodelovanje z državo,” je povedal.

V volilno tekmo se je direktor in lastnik podjetja Galerija Gosposka, v Mariboruznanega po gostinsko-turistični dejavnosti, vključil v zadnjem trenutku. Že takrat se je omenjalo, da naj bi njegovo župansko kandidaturo uradno vložila SMC, a se je kljub kratkemu času do izteka roka za oddajo kandidatur odločil za zbiranje podpisov občanov.

Potrebnih nekaj več kot 700 podpisov je bilo po navedbah njegove ekipe zbranih v treh dneh, a so se odločili, da “zaradi izjemne mobilizacije številnih Mariborčank in Mariborčanov” omogočijo vsem zainteresiranim, da izrazijo svojo podporo do zadnjega dne. Skupno je bilo zbranih 1439 overjenih obrazcev podpore, so danes sporočili iz njegovega štaba. “To nam daje krila in zagon za naprej,” je povedal Arsenovič.

Skupno je za župana Maribora po trenutno znanih podatkih vloženih 16 kandidatur. Za favorita veljata poleg Arsenoviča še aktualni župan Andrej Fištravec, ki je kandidaturo prav tako vložil z zbranimi podpisi občanov, in nekdanji župan Franc Kangler, ki ga poleg njegove NLS podpirata še SDS in SLS.

Županski kandidati so še neodvisni kandidatki Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin, Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (SAK), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.