Avstrija poziva državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške

Avstrija je zaradi naraščanja števila uvoženih okužb z novim koronavirusom iz Hrvaške danes pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz te države.

FOTO: Pixabay

Poleg tega od ponedeljka odsvetujejo vsa nenujna potovanja v to državo, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedali na avstrijskem zunanjem ministrstvu.

Pojasnili so še, da se o podrobnostih še dogovarjajo z ministrstvom za zdravje.

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 282 novih okužb s koronavirusom, s čimer je število na novo okuženih prvič po več mesecih preseglo 200. Minister za zdravje Rudolf Anschober je pojasnil, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Na Hrvaškem so v četrtek potrdili rekordnih 180 okužb z novim koronavirusom, po še nepopolnih podatkih pa je v zadnjem dnevu število novih okužb na Hrvaškem že preseglo 200.
VIR:STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

2 KOMENTARJEV
Avstrijski minister za več zdravstvenih delavcev in kontrol na meji | Lokalec.si     15.08.2020 ob 20:18

[…] ko je Avstrija za ponedeljek napovedala strožje ukrepe ob vračanju potnikov s Hrvaške, je avstrijski minister za notranje zadeve Karl Nehammer pozval k […].
 
Zorica Valcl     14.08.2020 ob 17:06

Osebno tega ne verjamem,če bereš,poslušaš medije,se ti zvrti.Tu je toliko protislovja,da dol padeš.Osebno se vsem tem novicam zgolj nasmiham.Tisti paničarji,ki to verjamejo sami sebi škodujejo.Na srečo ne sodim med naivne.Čas bi že bil,da bi naši politiki prenehali zavajati državljane..