15:04, ned, 30. Jun

Bivati v Rušah





Biti na tem svetu pomeni tudi bivati. Bivanje samo pa je zelo povezano z bivalnim okoljem. V Rušah je konec tega tedna potekala otvoritev razstave Bivati v Rušah, ki so jo pripravili študenti arhitekture Univerze v Ljubljani, pod vodstvom profesorice Maruše Zorec.


Ruše so kraj z močno identiteto in Pohorje in reka Drava sta dva velika naravna fenomena, ki povezujeta Ruše s širšim prostorom. Pa vendar je mnogo zgradb zapuščenih, krajev, kjer bi se lahko meščani zbirali, pa ni.

Študentje so se posvetili oblikovanju prostora, v kateri bi lahko živela skupnost starejših občanov in jim tako ponuditi okolje, v katerem bi lahko živeli kot nekakšna družina. Na ogled so ponudili mnogo rešitev, nad njihovimi izdelki pa je bil navdušen tudi podžupan Uroš Razpet, ki je tudi sam arhitekt.

Prvi del razstave je potekal v domu kulture Ruše, kjer so si navzoči z zanimanjem ogledali različne makete bodočih arhitektov, ter tako dobili boljšo vizualno predstavo o izgledu določenih objektov. Drug del razstave je potekal v prostorih likovnega društva Rulik, kjer so si lahko navzoči ogledali razstavo starih fotografij in razglednic z naslovom Pozabljene podobe kraja.

Razstave se je udeležil tudi župan občine Ruše Uroš Štanc, ki je bil nad celotno zadevo navdušen. Meni, da je pomembno, da se osredotočijo na takšne stvari, saj bi lahko s tem ljudi še bolj povezali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.