08:15, čet, 16. Maj

Bliža se 17. Festival Letni oder Ruše





Med 19. in 28. avgustom bo poletje v Rušah znova popestril program Festivala Letni oder Ruše (FLOR). Tudi letos bodo gostili zveneča imena, predvsem z glasbenega in kulturnega področja. Na letnem gledališču bodo med drugim nastopili Gibonni, Massimo, Magnifico, seveda pa ne bodo manjkali že več-letni “prijatelji FLORa” – Tadej Toš ter zasedba Reporter Milan.

flor

Vsako leto se v okviru Festivala letni oder Ruše (FLOR) zvrsti več kot 35 prireditev, ki privabijo približno 10.000 obiskovalcev. V Centru za mlade (CEZAM) Ruše, ki so glavni organizator Festivala, se tudi letos nadejajo podobnih številk, kot v preteklih letih.

Nadaljujejo s tradicijo
Že 17. Festival Letni oder Ruše tradicionalno ponuja široko paleto dogodkov: od koncertov, delavnic in razstav, uličnega gledališča, večernih družabnih dogodkov, kulinarične ponudbe, do gledaliških predstav. S spoštovanjem tradicije so letno gledališče povezali z ljubiteljsko kulturo, lokalnimi društvi in glasbenimi skupinami. Najdete jih na štirih različnih prizoriščih:

flor, lokalec.si

LETNO GLEDALIŠČE, ki ga domačini opredeljujejo tudi kot glavni oder, je osrednje prizorišče. “V objemu smrek“, v naravnem amfiteatru sredi gozda, si lahko letos ogledamo koncerte Gibonnija, Massima, Magnifica, TBF, Kandžija in drugih, nasmejali se bomo lahko ob Tadeju Tošu in Reporterju Milanu. Prireditve na tem prizorišču so plačljive, a so v program festivala vključili tudi veliko brezplačnega programa na drugih zanimivih lokacijah sredi Ruš:

paviljon letni oder ruše 2012

Oder PARK sredi Ruš je namenjen najžlahtnejši ljudski in ljubiteljski kulturi domačih in gostujočih društev, otroškim ustvarjalnicam ter kulinaričnemu dogajanju po vzoru koncepta »Pun pisker«.

Na odru TRŽNICA pri Lamprehtu ob potoku Rušica, se obetajo večerna in nočna druženja ob gypsy/jazz in klasični glasbi.

Galerijo RULIK pa bodo napolnili z dopoldanskimi plesnimi in likovnimi delavnicami KiM (Kaje Lukač in Maje Štefan), razstavo akademskega slikarja Draga Moma ter likovno kolonijo RULIK na temo »Ruške vedute«.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.