18:38, pon, 20. Maj

Bo nakupovalno središče v Seiersbergu zaprlo vrata?





Po poročanju Kleine Zeitung, je Ustavno sodišče razveljavilo obratovalno dovoljenje nakupovalnega središča v avstrijskem Seiersbergu. Slednji je zelo priljubljen tudi med slovenskimi državljani, veliko Slovencev pa je v njem našlo tudi zaposlitev. Kot poroča časnik Večer, je 15. januar 2017 datum, ko bi lahko avstrijski in slovenski kupci ostali brez največjega nakupovalnega središča avstrijske Štajerske.

nakupovalno središče Seiersberg Vir: Shopping city Seiersberg
nakupovalno središče Seiersberg
Vir: Shopping city Seiersberg

“Večletni spor je sprožila prav velikost nakupovalnega središča. Uradno naj bi šlo pri Shopping City Seiersberg (SCS) namreč za pet objektov, ki so tretirani kot posamezni nakupovalni centri. Te med seboj ločujejo ceste, povezani pa so s pokritimi prehodi, da lahko kupci varno in po suhem prehajajo in enega v drugega. Sodišče pa nakupovalno središče vidi kot en sam center, takšen pa uporabnega dovoljenja zaradi enormnih dimenzij nikakor ne bi mogel pridobiti,” so zapisali v časniku Večer.

Werner Baumann, župan okrožja Seiersberg-Pirka, je za Kleine Zeitung dejal, da nastale situacije nikakor ne more razumeti. Po njegovem ne more razumeti, da nekdo bije trgovsko vojno na plečih prodajalcev, zato je pozval državo, da izda ustrezno dovoljenje za obratovanje centra kot ene enote. Odprtje SCS je bilo 12. marca 2003, obratovalno dovoljenje pa je od okrožja Seiersberg-Pirka prejel 13. junija 2002. Tega je sedaj sodišče preklicalo, vendar preklic stopi v veljavo 15. januarja 2017. Kot so še napisali v časniku Večer, ima center do takrat možnost formalno urediti zadeve in doseči, da bo njegovo poslovanje znotraj pravnih okvirjev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.