18:42, čet, 16. Maj

Carmina Slovenica s Toksičnimi psalmi v Francijo





Letošnja sezona mednarodno prepoznavnega zbora Carmina Slovenica se bo sklenila še z enim mednarodnim gostovanjem. Po uspešnem gostovanju na Operadagen Rotterdam konec maja, so se (v začetku tega meseca) odzvali povabilu festivala Choralies v Vaison-la-Romaine v Franciji. »Toksični psalmi – Ultimativna kolektivna izkušnja«, glasbeno gledališki projekt Karmine Šilec, bo tokrat doživel reprizo v Provansi, v impresivnem rimskem avditoriju pred 5000 gledalci.

Foto: Dorian Šilec Petek
Foto: Dorian Šilec Petek

Na festivalu Choralies se bo Carmina Slovenica ob zvezdniških zasedbah kot so The Swingles in Rajaton predstavila tudi z a cappela koncerti »Invokacije« in novim programom “Ženska eleganca po francosko”.

»Človek je za slavo svojih “psalmov” pripravljen tudi ubijati”
Toksični psalmi prinašajo sliko brutalnosti človeka, ki je pripravljen za slavo svojih »psalmov« tudi ubijati. Glede na trenutna dogajanja v družbi, predstava skorajda ne bi mogla biti bolj aktualna. “Zdi se kot odmev današnjih stisk“, so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: Dorian Šilec Petek
Foto: Dorian Šilec Petek

Predstava Toksični psalmi, ki je ob lanski premieri v New Yorku doživela izjemne odzive v svetovnih medijih, ki so jo primerjali celo s predstavami v Metropolitanski operi, je tudi letos doživela izjemne odzive. V Opera Magazin so po izvedbah na mednarodnem opernem festivalu na Nizozemskem zapisali, da “v uri in pol Carmina Slovenica prinaša neskončen izvir idej, glasov, gibov in impresij – in dozo čustev. Kot občinstvo lahko samo brez sape gledaš in občuduješ toliko kakovosti. Gledališče, ki teži k perfekciji na vseh poljih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.