04:28, pon, 6. Maj

Celjani premočni za mlado ekipo Maribora





Vijoličasti rokometaši so v 12. krogu Lige NLB gostovali pri serijskih državnih prvakih iz Celja, ki so v Zlatorogu poskrbeli za nadaljevanje serije zmag v slovenskem državnem prvenstvu (29:24).

Celjani so tekmo začeli zelo odločno in si hitro priigrali lepo prednost. Naši fantje v uvodnih osmih minutah niso prišli do gola in se posledično znašli v v zaostanku s 5:0. Prvi gol na tekmi za Maribor je v 9. minuti dosegel kapetan Tadej Sok, kar je predramilo vijoličaste, ki so se do 14. minute povsem vrnili v tekmo in s tretjim golom Soka na tekmi izenačili na 6:6. V drugem delu prvega polčasa so Celjani znova prevzeli pobudo in si priigrali zares lepo prednost. V 29. minuti je Cokan zadel za 16:9, izid polčasa (17:10) pa je s sedmih metrov postavil David Razgor. V prvem delu drugega polčasa je celjska ekipa dolgo uspešno držala prednost, ki si jo je priigrala v prvih 30 minutah. Mariborska ekipa je sicer nekajkrat navdušila z lepimi akcijami v napadu, za vztrajnost pa so bili fantje nagrajeni v zadnjih 10 minutah, ko so uspeli ublažiti poraz. Celjani so v 54. minuti povedli s 27:18, a so se Mariborčani do konca tekme s hitrimi akcijami proti premešani domači postavi približali na 29:24 in v Zlatorogu doživeli znosen poraz. Vijoličasti so z dobrim finišom tekme celo dobili drugi polčas z 14:12.

Prvo ime tekme je bil kapetan Maribora Tadej Sok, ki je dosegel 9 golov, s 5 zadetki pa se je izkazal še Izidor Budja. Pri Celjanih sta po 5 golov dosegla Razgor in Cokan.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik, je na koncu tekme povedal: “Zelo slabo smo vstopili v tekmo, Celjani so že v 5. minuti povedli s 5:0. Nato smo se zbrali in izenačili na 6:6, sicer pa smo v prvem polčasu naredili kar 11 tehničnih napak, čeprav smo prav na to cel teden opozarjali igralce. Če v Celju narediš napako, vedno hitro prejmeš gol. V prvem polčasu se je dogajalo prav to, delali smo napake, domača ekipa pa je dosegala gole iz protinapadov ter naredila razliko. Celjani so zasluženo zmagali. V drugem polčasu so se naši fantje ob zaostanku s sedmimi goli sprostili, zaigrali bolj zbrano in brez tehničnih napak. Na koncu smo drugi polčas celo dobili. Kar me danes veseli je igra v obrambi skozi celotno tekmo, moramo pa izboljšati koncentracijo v napadu, kjer prevečkrat izgubimo žogo. Razlog za to pa je seveda naša mladost.”

12. krog Lige NLB
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 29:24 (17:10)
Celje: Strašek, Vujović; Razgor 5, Cokan 5, Mlakar 4, Horžen 4, Načinović 3, Dragašević 2, Mazej 2, Šarac 2, Kodrin 1, Grošelj 1, Ivić, Leban, Cvetko, Čepić.
Maribor: Ferjan, Lorger; Sok 9, Budja 5, Rakita 2, Hočevar 2, Miličević 1, Planinšek 1, Veselinović 1, Žabić 1, Košec 1, Jerenec 1, Blagotinšek, Pungartnik, Hedl, Vogrin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.