12:16, sre, 8. Maj

Danes bo vreme pretežno jasno





Danes bo pretežno jasno, proti večeru bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

FOTO: pixabay.com

Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, bolj verjetne bodo v severni polovici Slovenije. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 28 stopinj.

Obeti: V petek bo delno jasno z možnostjo krajevnih ploh in posameznih neviht. V soboto bo sončno in vroče, predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad južno Skandinavijo in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka pa se od severa bliža Alpam in bo v prihodnjih dneh nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo v krajih severno od nas verjetnost za plohe in nevihte naraščala. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. V četrtek bo ob severnem Jadranu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v krajih severno od nas.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden, popoldne in zvečer pa se bo vremenska obremenitev nekoliko povečala. V četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.
Vir: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.