15:45, pon, 29. Apr

Decembra k darovanju krvi pozivajo v posebni akciji





Krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje decembra k darovanju krvi poziva v akciji Skupaj nas drži darovana kri.

Vir: Pixabay.com

K njej so tokrat posebej povabili ljudi, ki so preboleli covid-19, hkrati pa so k ozaveščanju o pomenu krvodajalstva povabili tudi predstavnike medijev in vplivneže, so zapisali v sporočilu za javnost.

Darovanje plazme ljudi, ki so preboleli covid-19

K darovanju krvne plazme letos posebej vabijo ljudi, ki so preboleli covid-19, da bi z njihovo krvno plazmo, ki vsebuje protitelesa proti covidu-19, lahko pomagali pri zdravljenju bolnikov s covidom-19.

Ob izteku leta v prostorih Zavoda RS za transfuzijsko medicino pripravljajo tudi razstavo ob 10-letnici sodelovanja v iniciativi ozaveščanja o pomenu darovanja krvi med Zavodom za transfuzijsko medicino, Rdečim križem in Petrolom. Z akcijami v zadnjem desetletju so “izboljšali in posodobili komunikacijo s krvodajalci, izboljšali informiranost in dosegli višji nivo medsebojnega razumevanja in sodelovanja,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Potrebe po darovani krvi še vedno velike

Tudi letos javnost ozaveščajo, da potrebe po darovani krvi ostajajo, zato vse, ki bi se želeli pridružiti darovalcem krvi, vabijo, da pokličejo v najbližji transfuzijski center in se naročijo na odvzem krvi.

Ta poteka ob varnostnih ukrepih, zato se je za darovanje krvi potrebno naročiti, predhodno opraviti telefonski pogovor, preverja pa se tudi prisotnost bolezenskih znakov morebitne okužbe, ustreznost za darovanje krvi in telesna temperatura darovalca.

Partnerji v projektu se zahvaljujejo vsem krvodajalcem, medijem in drugim, ki so v zadnjem desetletju pomagali v projektu in darovali kri.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.