22:37, čet, 16. Maj

FOTO: V Kungoti še nekaj dni na ogled Mednarodna razstava rokodelskih in rezbarskih izdelkov ter starih glasbil





Kungoški detli so pripravili s sodelovanjem mnogih društev iz vse Slovenije in nekaj tudi tujine spomladansko razstavo rokodelskih in rezbarskih izdelkov ter starih glasbil. Razstava je odprta do 4. maja 2024, vsak dan popoldne od 14. do 20. ure v Kulturni dvorani Kungota.

Kungoški detli na spomladanski razstavi v Kulturni dvorani v Kungoti kažejo svoje rezbarske izdelke, ponovno pa so povabili tudi rokodelce, saj kot pravi predsednik društva Kungoški detli Dušan Knehtl sami ne morejo delati tako hitro novih izdelkov. Spomladansko razstavo namreč pripravijo vsako leto, to pa dejansko ni edina razstava, ki jo imajo.

Vsako leto pa poleg izdelkov pokažejo še več. Letos so se odločili za stara glasbila, ki jih imajo doma in nanje skrbno pazijo. Te so zdaj postavili na oder, pod njim v dvorani pa so vsi rezbarski in ročnodelski izdelki društev iz različnih koncev Slovenije: iz Izlak, Ljubljane, Pomurja, Dobrne, Pesnice, Pernice, tudi tujine, saj sodelujejo tudi društva iz Madžarske in Hrvaške.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.