17:26, pet, 26. Apr

Dedek Mraz bo kmalu tudi v Mariboru pomahal v slovo





Zveza prijateljev mladine Maribor je govorila z Dedkom Mrazom, ki komaj čaka, da vidi vse otroke. Vsi skupaj pa vabijo še na dobrodelno kolesarjenje na statičnih kolesih, razne delavnice in zabave, ki jih pripravljajo v zadnjih dneh tega leta. Iz Maribora se bo poslovil jutri.

Jutri, 28. decembra, se bo dedek Mraz odpravil še na zadnjo vožnjo s kočijo po praznično okrašenih ulicah Čarobnega Maribora. V središče mesta bo vstopil ob 17.20 na Glavnem trgu, se popeljal po Gosposki in Jurčičevi ulici ter se ustavil na Grajskem trgu, od koder ga bodo otroci, ki bodo pred njegovim prihodom peli in čarali s Čarovnikom Grego v Vilinskem mestu – predstava se bo pričela ob 17. uri – pospremili do Trga Leona Štuklja. Na velikem odru bo ob 17.45 uri nastopil otroški pevski zbor OŠ Martina Konšaka Maribor, dedek Mraz pa se jim bo na odru pridružil nekaj minut kasneje in skupaj z njimi zapel svojo najljubšo pesem. Po obisku šotora, kjer nabiramo dobrodelne kilometre, se bo popeljal še do Trga svobode ter po Slovenski in Gosposki ulici do Glavnega trga, kjer bo ob 18.30 zapustil Maribor in se odpeljal nazaj na Pohorje.

Poženi!Ti to zmoreš
V šotoru na Trgu Leona Štuklja bo še do 29. decembra, vsak dan med 11. in 13. uro in od 17. ure dalje, potekala dobrodelna akcija »Poženi! Ti to zmoreš«, na kateri na statičnih kolesih nabiramo dobrodelne kilometre za program za mladostnike v stiski »Ti to zmoreš«.

Kmalu novoletne počitnice
V Domu ustvarjalnosti mladih bo zadnji teden leta, od 27. do 30. decembra, ne le prazničen, temveč tudi počitniški. Rdeča nit ustvarjalnih delavnic bodo, v pričakovanju novega leta, glasba in ples, obiskali pa bomo tudi čarobno Vilinsko mesto in drsali v Ledni dvorani:

  • izvirni inštrumenti
    27. do 30. december, 8.00–16.00
    Izdelovali bodo izvirne inštrumente. Vrteči bobni, ropotulje, lovilci dežnih kapelj zvenijo nenavadno, vsi skupaj pa ubrano in veselo.
  • praznično drsališče
    27. december, 9.00–13.00
    Ledna dvorana je odeta v praznično kuliso in čaka, da se med pisanimi lučkami otroci zapodijo po njenih ledenih tleh. (Šport Maribor)
  • čarobno mesto
    28. december, 9.30–13.00
    Potopili se bodo v čarobni svet vilink in vilincev. Vilinsko mesto bo popoldne obiskal tudi Dedek Mraz, ko se bo s svojim pravljičnim spremstvom vračal domov na Pohorje. (Vilinsko mesto, Narodni dom Maribor)
  • z djembami v novo leto
    29. december, 9.00–12.00
    Kako v novo leto vstopijo Afričani? Ne vemo natančno, a gotovo tudi tako, da veselo zaigrajo na djembe. Dajmo še mi! (Društvo Afroritmi, Vlado Matela)
  • novoletni žur
    30. december, 9.00–14.00
    Otroci se bodo naučili nekaj zabavnih plesnih korakov, nato pa zaigrali na izvirne inštrumente, ki so jih izdelali na delavnicah in zaplesali v novo leto. (Sunraa, Sandra Štefanec).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.