11:48, pet, 26. Apr

Dejan Kaloh je kandidat SDS za mariborskega župana





Kandidat SDS za župana Mestne občine Maribor Dejan Kaloh se je danes v Malečniku predstavil, skupaj s s svojimi programom. Ob tem pa so predstavili tudi listo kandidatov za mariborski mestni svet.

Dejan Kaloh je sicer vodja lokalnega odbora stranke SDS in  poslanec Državnega zbora.  Če bo izvoljen, bo po njegovi napovedi, skrbel za razvoj vseh krajevnih skupnosti in mestnih četrti, ne samo za center. Prav zaradi tega je skupaj z drugimi predstavil svoj program danes v Malečniku, kjer so se še pred kratkim hoteli odcepiti od Mestne občine Maribor, da bi poskrbeli za hitrejši razvoj.

Kaloh je še dejal, da bi rad okrepil turistično ponudbo, postavil visok razgledni stolp v obliki grozdja, obnovil bi rad kopališče na Mariborskem otoku, uredil dvorec Betnava, ki bi lahko postal po njegovem protokolarni objekt. Trudil bi se rad tudi za vrnitev Zlate lisice v Maribor.

Rad bi drugačno prometno ureditev v mestu, med drugim bi Koroško cesto uredil za enosmerni motorni promet.

V svojem nagovoru je omenil tudi,  da se je sedanja vlada iracionalno odločila in zaprla Urad za demografijo. Sam pravi, da se bo potrudil, da bi v Mariboru imeli sedež kakšne državne inštitucije ali urada. Ob tem pa je še poudaril, da bi se povezal s sosednjo občino Hoče-Slivnica zaradi rešitve in zagona letališča. Sicer pa bi rad preveril tudi učinkovitost Javnega holdinga Maribor.

Ivan Rozman in Dejan Kaloh

Na sami predstavitvi Dejana Kaloha kot kandidata za župana je bil tudi Ivan Rozman, nekdanji rektor Univerze v Maribor in član SDS. Samo listo kandidatov za mestne svetnike iz teh vrst pa je predstavila sedanja mariborska mestna svetnica Vladimira Cokoja. Kaloh je ob tem dejal, da pričakujejo, da bodo dobili najmanj deset sedežev v mestnem svetu. Med kandidati za naslednji mandat so Kazimir Mikšić, nekdanji predsednik sveta UKC Maribor, radijski voditelj Miro Kodrič, ekonomistka Ksenija Vaš in drugi.

Vladimira Cokoja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.