15:55, ned, 19. Maj

Dejan Zavec iz boksarske arene v poslansko klop: “Slišali bomo vsakega človeka.”





Trenutno je preštetih 75,95 odstotkov glasov na parlamentarnih volitvah, kot kaže se poslanski sedež obeta nekdanjemu boksarju Dejanu Zavcu.

Gibanje Svoboda ima trenutno 41 sedežev v DZ, SDS-u kaže, 31 poslanskih mesti. NSi 8, prav toliko tudi SD. Pod parlamentarnim pragom so trenutno Levica (3,93 %), LMŠ (3,68 %) in Povežimo Slovenijo (3,48 %)

Delni neuradni izidi današnjega glasovanja na državnozborskih volitvah po 75,95 odstotkih preštetih glasovnic kažejo zmago Gibanju Svoboda, sledi jim SDS s 24,80 odstotka glasov. V DZ bi se zagotovo uvrstili še NSi in SD. Gibanje Svoboda bi osvojilo 39 poslanskih sedežev, SDS pa 32. Sledi NSi, ki ima trenutno 7,10 – odstotno podporo in bi zasedla osem mest, SD s 6,65 odstotka glasov in osem mest.

Časa za usklajevanje še bo

Kot kaže bo med poslanci tudi nekdanji boksar Dejan Zavec. ki je kandidiral na Ptuju. V izjavi na POP TV je povedal: “Jaz verjamem v stranko Gibanje Svoboda, ker bomo slišali vsakega človeka. Namreč uresničujemo lahko samo tisto kar slišimo.”

Glede usklajevanj z drugimi pa je Zavec povedal: “Za vse te stvari bo še dovolj časa, da se bomo usklajevali. Verjamem, da bo veliko več možnosti pri nas, če bomo dobili to večino, ki jo potrebujemo za mirno delo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.