05:03, pet, 17. Maj

Direkcija v Selnici ob Dravi v izgradnjo pločnikov in kolesarske steze





Na območju občine Selnica ob Dravi je 29,37 kilometrov cest, ki so v upravljanju Direkcije RS za infrastrukturo (Direkcija).

FOTO: Google view

Za ureditev glavne ceste od Selnice ob Dravi do konca naselja Fala v dolžini 2.850 metrov je že izdelana projektna dokumentacija za izvedbo gradnje (PZI). Projekt se navezuje na že urejen odsek ceste v Selnici in vključuje tudi izgradnjo pločnikov in kolesarske steze, nam pojasnijo na DRSI, ter dodajo: “Zaradi drugačnega vodenja državne kolesarske povezave (DKP) je potrebno obstoječo dokumentacijo PZI preprojektirati. Glede na časovnico aktivnosti je predviden pričetek priprave razpisa za izbiro izvajalca gradbenih del poleti 2022.”

Ureditev križišča na odcepu za Ruše

Za ureditev križišča na glavni cesti na odcepu za Ruše je v letošnjem letu predvideno projektiranje in recenzija projektne dokumentacije, nato sledijo odkupi tangiranih zemljišč. Rekonstrukcija bo možna po pridobitvi vseh potrebnih zemljišč in po uspešno opravljenem javnem razpisu za izvedbo del.

V teku je javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije za ureditev glavne ceste G1-1/0245 Ruta–Maribor od km 10,000 do km 12,960, to je od odcepa za Ruše v dolžini 2.960 metrov v smeri Maribora, ki bo vključevala tudi ureditev površin za pešce in kolesarje na celotni dolžini odseka.

Projektna dokumentacija za obnove ceste Sp. Selnica–Duh na Ostrem vrhu

Izdelana je tudi projektna dokumentacija obnove ceste R3-707/8801 Sp. Selnica–Duh na Ostrem vrhu od km 2,000 do km 13,200, ki je trenutno v postopku recenzije. Po zaključeni recenziji sledi parcelacija. Izvedba gradbenih del bo možna po pridobitvi vseh potrebnih zemljišč in po uspešno opravljenem javnem razpisu za izvedbo del.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.