17:36, pet, 26. Apr

Doma, a kljub temu na koncertu ali predstavi v živo





Iz Narodnega doma Maribor so sporočili, da drži, da avditoriji njihovih dvoran ta hip zavoljo koronskih ukrepov znova prazni, a delajo naprej.

“Ker prireditev ne morete obiskati, te dni mrzlično pripravljamo takšne, ki jih bomo lahko pripeljali k vam domov. In ne, ne bomo vam predvajali posnetkov preteklih dogajanj,” sporočajo iz Narodnega doma Maribor.

Njihov slogan »Kultura živi!« jemljejo resno, zato pripravljajo nabor koncertov, stand-up in gledaliških predstav ter prireditev za otroke, ki se bodo na njihovem odru odvijale v živo, gledalci pa jih boste lahko spremljali v udobnem in varnem zavetju doma.

Pritegnili priljubljene in svetovno uveljavljene domače ustvarjalce

“K projektu, s katerim tudi v teh za kulturnike vse prej kot prijaznih časih izpolnjujejo svoje poslanstvo, ki je čim širšemu krogu občinstva omogočiti dostop do kulturnih prireditev, smo pritegnili priljubljene in svetovno uveljavljene domače glasbenike, gledališčnike, komike in druge ustvarjalce. Zanje smo odstrli zastor na našem odru in jim ponudili priložnost, da kljub zapovedanemu kulturnemu mrku delajo, ustvarjajo in nastopajo v živo – pred vami, našim zvestim občinstvom. Resda boste vsak za svojim zaslonom, a brez skrbi, naša tehnična ekipa bo poskrbela, da boste kljub temu imeli občutek, da ste v dvorani,” še sporočajo.

Sporede in izvajalce novega cikla ter vse potrebne informacije o prireditvah, ki jih boste lahko spremljali v njihovem virtualnem avditoriju, vam bodo izdali že čez nekaj dni, zato spremljajte objave na njihovi spletni strani in na socialnih omrežjih.

Prvi koncert že v petek

Za pokušino pa že v petek, 6. novembra 2020, ob 20. uri vabimo na koncert mariborskega kantavtorja Marka Groblerja, ki je skupaj z njimi že oral ledino naše pomladne »koronske« koncertne ponudbe – Koncertov na turnu: “Tudi tokrat je pristal na vlogo »poskusnega zajčka« in skupaj s harmonikarjem Danijelom Mariničem za vse, ki boste premierno zasedli sedeže našega virtualnega avditorija, pripravil izbor svojih uspešnic v dobri stari »ezlekovski maniri«.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.