21:15, čet, 16. Maj

Državni prvaki v futsalu uradno pričeli s pripravami





Včeraj so aktualni državni prvaki v futsalu uradno pričeli s pripravami na sezono 2016/17. Njihov novi trener Robert Grdović je na uvodnem trenugu pozdravil 15 igralcev. Prva preizkušnja pa jih čaka že 17. avgusta, v Dvorani Tabor, v predkrogu Lige Prvakov .

futsal club proen maribor (20)

Mariborčani so včeraj, 2. avgusta ob 19. uri v mariborski Dvorani Tabor opravili uvodni trening v novi sezoni. Njihov novi strateg Robert Grdović, je na parketu pozdravil 15 igralcev, med njimi tudi vse štiri nove obraze.

Poleg novega trenerja so po tem, ko je Futsal club Proen Maribor zapustil zimzeleni Mile Simenunović, med ekipo vstopile nove, mlade moči, med njimi tudi nekdanji mladi in občasni članski reprezentant Irnes Škorić, 24-letni Trboveljčan, ki je zadnje sezone nastopal v dresu Sevnice ter v minuli sezoni za Sevnico prispeval 8 zadetkov. Pridružil se jim je tudi Nermin Hasanbegović, 27-letni Ljubljančan in dosedanji član aktualnega podprvaka iz Litije, ki je letos za Litijo prispeval 12-zadetkov. Vrnil se je tudi Simon Šabeder, eden glavnih pobudnikov in zaslužnih, da se je celotna futsal zgodba leta 2011 v Mariboru sploh začela, sedaj pa je prevzel vlogo pomočnika trenerja Roberta Grdovića. V njihov dres pa se je prav tako vrnil tudi Matic Grušovnik, 23-letni Mariborčan, ki je za ekipo že nastopal v sezoni 2013/14. Iz drugoligaša Keblja se je preselil tudi 18-letni Alen Žigart, sicer član mlade slovenske reprezentance do 21 let.

futsal club proen maribor (5)

Po besedah vodstva Futsal cluba Proen Mribor je jedro lanskoletne zmagovalne zasedbe ostalo več ali manj nespremenjeno, okrepitve pa bodo prav gotovo prispevale k zdravi konkurenci v moštvu, kar se je že od prve minute treninga poznalo na motivu ekipe. “Moram pohvaliti fante, da so bili za prvi trening izjemni. Program, ki sem jim ga naročil pred 10. dnevi so oddelali, tako, da sem zelo zadovoljen s prvim treningom in upam, na še boljše,” je povedal trener Robert Grdović. Ekipa bo do petka 17. avgusta vadila vsakodnevno, že danes pa sta se soigralcem priključila Davor Gajser in Damir Puškar.

Prva preizkušnja že 17. avgusta

V Maribor prvič prihaja tudi evropsko tekmovanje. Po sijajni sezoni 2015/16 in dvojnemu naslovu so si priigrali nastop v predkrogu Lige Prvakov, kjer se bodo med 16. in 21. avgustom v mariborski Dvorani Tabor pomerili s prvaki Poljske, Albanije in Luksemburga. Prva preizkušnja jih čaka že 17. avgusta. “Tudi v Evropi ne mislimo kar tako sodelovati. Naš cilj je najvišji dosežek v zgodovini slovenskega nogometa, morda tudi kaj več,” je dejal predsednik kluba Vinko Gajser. V elitni del Lige Prvakov, ki bo na sporedu 11. oktobra, napreduje le najboljša ekipa skupine G, ki jo gosti prav mariborski prvak.

“Vsi pričakujemo, da bomo šli naprej. Mi se bomo potrudili, in vem, da bomo šli naprej,” je dejal Irnes Škorić. “V prihodnjih dneh bomo odpravili pomanjkljivosti in upamo, da bomo čim bolje pripravljeni na Ligo prvakov. Sicer smo se že 20. julija posamezniki začeli intenzivno pripravljati po posebnem programu trenerja, tako, da je že od tistega trenutka naprej v naših mislim Liga prvakov. Zdaj imamo še dovolj časa, da odpravimo pomanjkljivosti in mislim, da bomo do takrat dobro pripravljeni,” je dodal Žiga Čeh.

Nogometaši Futsal cluba Proen Maribor bodo tako za priprave na prvi večji preizkus v novi sezoni, torej predkrog Lige Prvakov, imeli dobrih 14 dni časa za pripravo, do prvega prvenstvenega kroga, ki bo 23. septembra, pa dober mesec in pol.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.