00:40, pet, 17. Maj

DUTB s ponudbo za najem pohorskih hotelov





Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila javni poziv za zbiranje ponudb za najem hotelskih zmogljivosti predlani propadlega Športnega centra Pohorje. Gre za hotel Arena pod Pohorjem ter hotela Bolfenk in Videc na vrhu Pohorja, s katerimi sicer od decembra 2014 upravlja družba Terme Maribor.

Foto: STA
Foto: STA

Kot so za STA pojasnili v DUTB, se sedanjemu najemniku izteka enoletna pogodba, zato je potreben nov razpis, s katerim bodo iskali najugodnejšega najemnika. Najemno pogodbo bodo znova sklenili za leto dni z odpovednim rokom pol leta in z možnostjo podaljšanja.

Izbrani najemnik bo moral pokrivati vse tekoče obratovalne stroške, o čemer bo moral redno mesečno obveščati najemodajalca. Ponudniki morajo svoje ponudbe predložiti najpozneje do konca januarja, te pa morajo vsebovati predračun, iz katerega je jasno razvidna cena za posamezno nepremičnino in ostali ponudnikovi pogoji za najem.

Najverjetneje bodo edini resni interesent za najem hotelov tudi tokrat Terme Maribor, ki so na Pohorje vezane tudi s svojima hoteloma Habakuk in Bellevue, pa tudi sicer ni pričakovati menjave upravljavca hotelov sredi najbolj obiskane zimske sezone na Mariborskem Pohorju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.