13:08, ned, 5. Maj

Dvigi in plačila za komitente Sberbank omejeni





Slovenska podružnica Sberbank je na spletni strani danes objavila, da so “v luči zadnjih geopolitičnih dogodkov” v banki v zelo kratkem času zabeležili znaten odliv sredstev strank.

“Z namenom zaščite interesov naših strank in zaposlenih pred morebitni dodatnimi učinki obstoječih in novih sankcij smo pripravili možno rešitev. Ta v tem trenutku in zgolj začasno vključuje nekatere precej drastične ukrepe,” so dodali.

Kot so pojasnili, bodo naslednja dva delovna dneva vrata poslovalnic zaprta, dvigi in plačila s plačilnimi karticami strank pa bodo omejeni na 400 evrov dnevnih dvigov oziroma plačil.

“S tem ukrepom bomo v banki omejili previsok odliv vlog. Nenaden visok odliv vlog bi še bolj negativno vplival na trenutno poslovanje banke. Omejili bomo tudi izvajanje vseh oblik plačilnega prometa. To pomeni, da se vneseni plačilni nalogi naslednja dva dneva ne bodo izvrševali,” so dodali.

Pojasnili so še, da slovenska Sberbank banka deluje na lokalnem trgu in jo regulira Banka Slovenije ter sodeluje predvsem s slovenskimi strankami.

Komitente prosijo za razumevanje, informacije bodo na voljo na spletni strani www.sberbank.si in na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

vir: sta, foto: odpiralnicasi.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.