12:18, ned, 5. Maj

Dvoboj med Nigradom in LPR se nadaljuje





Kot da včerajšnji “viharji” niso bili dovolj, je danes kot strela z jasnega neba javnost razburila še ena “nevihta”. Le dve uri in pol pred zasedanjem mestnih svetnikov, je Stojan Auer (tudi v naše uredništvo) poslal elektronsko sporočilo z naslovom “Sindikat in Svet Nigrada podprl zahtevo LPR!“. Marko Žula pravi, da informacija ni resnična.

marko zula

Informacijo smo preverili na Nigradu, kjer so povedali, da gre za potegavščino. Drago Buček, predsednik sindikata delavcev Nigrada: »O tej temi nismo ne odločali ne glasovali, v zvezi s tem nismo sprejeli nobenega sklepa.« Marko Žula, direktor Nigrada je pojasnil, da “informacija o podpori mojemu odpoklicu s strani Sveta delavcev in Sindikata Nigrad ni resnična”.
Stojan Auer pa trdi, da naj bi oba zbora zaposlenih družno sprejela sklep, da “če bo župan upošteval zahtevo LPR po krivdni razrešitvi Marka Žule, bosta oba predstavnika delavcev v nadzornem svetu Nigrada glasovala za njegovo razrešitev,” nam je potrdil po telefonu.
Podrobnosti še preverjamo…

Auer1

DOPOLNJENO 7.7.2016 OB 15.26
Pred nekaj minutami smo v uredništvo prejeli zapisnik seje sveta delavcev Nigrada, iz katerega je razvidno, da so v povezavi z drugo točko dnevnega reda “Razgovor o aktualni situaciji v podjetju” sprejeli sklep, s katerim vodstvo podjetja pozivajo k predložitvi sezama prijav na razpise (v letošnjem letu). Zapisnik objavljamo v celoti.

zapisnik seje, nigrad

zapisnik seje, nigrad 2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.