21:17, pet, 26. Apr

Eva iz Maribora se je končno prebudila po zahtevni operaciji v ZDA





Eva je prekrasna in izjemna deklica, ki se je rodila s hudo redko genetsko boleznijo hipomielinizacijsko levkodistrofijo tipa 9 in zaradi bolezni med drugim ne more samostojno hoditi. Kmalu bo stara 5 let. Ker je operacija v ZDA samoplačniška so v Društvu Viljem Julijan za Evo lani decembra uspeli zbrati 129.341€, s čimer ji je bilo omogočeno to zdravljenje. Eva je del zbranih sredstev namenila tudi drugim otrokom z redkimi boleznimi in je s tem pokazala, kako izjemno veliko je njeno srce.

Zdaj pa je za mlado borko operacija v ZDA zbudila, sporočajo iz Društva Viljem Julijan: “Hura, Eva se je zbudila iz intenzivne nege po operaciji. Dajmo en velik aplavz za našo levjesrčno malo borko. Eva se je 3. dan po operaciji v St. Louis Children’s Hospital v ZDA končno zbudila in odšla iz intenzivne nege. Oči je odprla nasmejana in zelo dobre volje ter je komaj čakala, da gre iz postelje, obenem pa se je že kar celo sama usedla. In kar je najpomembnejše, operacija je odlično uspela!”

Še mesec dni bo v ZDA

Eva bo z mamico Majo sedaj še mesec dni z ZDA, domov pa bo prišla ravno na svoj rojstni dan. V nedeljo bo šla iz bolnice, nato pa bo imela vsakodnevno intenzivne fizioterapije, s katerimi bo trenirala svoje nogice, da bo lahko čim prej samostojno zakorakala na njih.

V Društvu Viljem Julijan so z Gregorjem Bezenškom ml. in Nino zelo ponosni na njihovo Evo, na njen velik pogum in dobro voljo: “Bravo Eva, kako si prestala dolgo pot čez ocean in zahtevno operacijo. Sedaj pa z vsem srcem navijamo zate, da boš čim prej začela samostojno hoditi in ti pošiljamo srčne misli podpore čez veliko lužo. Z vsem srcem pa čestitamo tudi njeni pogumni mamici Maji za njeno voljo in vztrajnost, bravo! Zelo smo veseli, da smo v našem društvu zbrali sredstva za Evino operacijo in da ima mala borka sedaj priložnost za novo življenje.”

Za naše male borce in njihove družine lahko prispevate donacijo z SMS VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898 (Sklad Viljem Julijan)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.