01:30, sob, 27. Apr

Festival Arsana s sklepnim koncertom vokalnega orkestra Perpetuum jazzile pokazal svojo ustvarjalno moč





Festival Arsana je sinoči s sklepnim dejanjem ponovno pokazal, kako se organizator s celotno ekipo in vsemi nastopajočimi, ne nazadnje pa tudi z lokalno skupnostjo znova in znova potrudi in na Ptuj pripelje glasbeno smetano nastopajočih, ki na svojih nastopajočih dajo vse od sebe. Skupaj s spremljevalnimi prireditvami so letos na Ptuju ponovno pokazali, da znajo in zmorejo povezati različne svetove v enega ustvarjalnega.

Festival Arsana 2021: Nastop vokalnega orkestra Perpetuum jazzile

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile navdušil z eksplozivno energijo

Zaključni koncert festivala Arsana je izvedel vokalni orkester Perpetuum jazzile na dvorišču Minoritskega samostana. Pevke in pevci so z ogromno pozitivne energije zapeli najbolj priljubljene pesmi svojega repertoarja, obogatenega s harmonijami in mogočnim ritmom. Kot je zanje običajno, so z vokalnimi tolkali (beat-box) nadgradili melodije, prav tako pa so uprizorili neverjeten nabor z usti poustvarjenih bobnov in ritmov ter gibalno ponazarjanje vsebin, kot so najrazličnejši okoljski pojavi, tudi vremenske, npr. dež in nevihto. Nastja Vodenik iz vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile je izpostavila, da jih izredno veseli nastop na Festivalu Arsana in da radi pridejo na Štajersko.

Odlične priredbe svetovnih uspešnic

Številno občinstvo je lahko prisluhnilo bogatemu koncertnemu repertoarju melodij svetovno znanih izvajalcev, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Earth, Wind & Fire, Bee Gees in druga, poleg tega pa tudi svojstveno aranžiranim ljudskim pesmim. V svoje nastope so interaktivno vključili tudi občinstvo, ne nazadnje so nekaj gledalcev povabili tudi na oder, kjer so z nastopajočimi tudi zaplesali. Ob nekaj pesmih pa so gledalci tudi vstali s svojih stolov in vokalnemu orkestru namenili gromek aplavz. Pevci in pevke so med svojimi nagovori na odru izpostavili tudi izredno veselje, da so na Štajerskem, na Ptuju in prav na Festivalu Arsana. V zahvalo občinstvu pa so prav temu podarili na koncu še podaljšan zaključek koncerta s priljubljenimi pesmimi in zaključno belokranjsko ljudsko pesem, ki je ponovno na noge dvignila prav vse. Obiskovalci pa so strnili svoje vtise v kolaž pohval tako nastopajočih kot tudi organizatorja.

Festival Arsana ponovno pokazal, da spada med najboljše slovenske festivale, pa je povedal direktor festivala Mladen Delin. Tudi letos jim je uspelo pospraviti pod streho nastope odličnih izvajalcev in pritegniti občinstvo, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov zaradi epidemije covida-19.

Na Slovenskem trgu Dora Šandor z gosti

Na Slovenskem trgu pa je ob 22. uri nastopila Dora Šandor z gosti (Timotej Bezjak – kitara, Jernej Bezjak – kitara, bobni, Luka Gašparič – kitara). Dora Šandor se pri svojih mladih letih lahko ponosno podpiše pod 24 avtorskih skladb. Vokalistka, instrumentalistka, tekstopiska in skladateljica je pod mentorstvom Gala Gjurina postala finalistka najstarejšega popevkarskega festivala Sanremo Junior. Navdih za ustvarjanje črpa iz ljubezni do narave, športa in živali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.