14:20, pet, 29. Mar

Festival kulinarike znova v Mariboru





Čez mesec dni boste v Mariboru lahko razvajali brbončice v okviru avstrijske turneje ulične hrane.

street food maribor (3)

“V Mariboru se bo že drugič ustavila avtrijska turneja ulične hrane pod znamko STREET FOOD MARKET in tako pričarala pravo kulinarično festivalsko tri dnevno razvajanje,” sporočajo iz Factumeventa Maribor. “Podjetje FACTUMEVENT iz Maribora, v partnerskem sodelovanju s podjetjem Mundpropaganda iz Graza (Avstrija), je v lanskem letu prvič organiziralo kulinarični festival avtrijske turneje ulične hrane pod znamko STREET FOOD MARKET pri nas,” so še sporočili.

V letošnjem letu se bo karavana atraktivnih ponudnikov kulinaričnih dobrot iz predelanih vozil, ustavila v Mariboru čez natanko en mesec. Tako bo na Trgu Leona Štuklja med 30.8.2018 in 1.9.2018 ponovno zadišalo po uličnih dobrotah kuhinj iz celega sveta, katere se pripravljajo pred obiskovalci iz atraktivno predelanih vozil.

Glede na pester izbor prijavljenih ponudnikov in selekcije le teh, bo tako mogoče okušat in razvajat brbončice s pestro ponudbo iz celega sveta. “Tako bodo obiskovalci v treh dneh lahko poskusili od različno pripravljenih hamburgerjev, ameriških hot dogov, domačih ajdovih štrukljev, španskih churrosov, belgijskih vafljev, nizozemskih mini palačink, dunajskih wrepov in sirovih sendvičev, argentinskega žara, karibske kuhinje , ocvrtih banan pa vse do specialitet iz ostrig, krokodila in celo zebre,” so sporočili organizatorji. Poskrbljeno bo tudi za pestro vegetarijansko ponudbo.

K temu dodajajo, da pestrost ponudbe temelji tudi na svežini in pripravljanju pred obiskovalci, kar doda še dodatno atraktivnost, že zraven atraktivnih vozil katera so predelana v mobilno ulično kuhinjo. “Na podlagi lanskega uspešnega sodelovanja, z veseljem tudi v letošnjem letu pripravljamo sedaj že drugi kulinarični festival STREET FOOD MARKET v Mariboru, z interesom po vnosu vsebin v urbano okolje in s tem Maribor dodamo na zemljevid kulinaričnih dogodkov. S partnerkim podjetjem Mundpropagando, katero izvaja letno več kot 28 dogodkov STREET FOOD MARKET v sosednji Avstriji, Italiji in na Hrvaškem, uspešno sodelujemo in z velikim veseljem organiziramo kulinarični festival tudi pri nas, v našem mestu Maribor. Veseli nas, da se vključujejo tudi lokalni ponudniki in tako naredi celoten festival še bolj pester glede ponudbe in samega sodelovanja tudi med ponudniki. Posledično prinaša sodelovanje ponudnikov iz Maribora tudi v prihodnje na ostalih festivalih. Samo v lanskem letu so sodelovali različni ponudniki tako v Avstriji kot v Italiji. Verjamemo, da bo tudi letošnji festival uspešen in bo ponudil obiskovalcem kulinarične dobrote iz celotnega sveta,” je dodal Mitja Špes iz podjetja Factumevent.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.