03:11, tor, 7. Maj

Fištravčeva lista ima koalicijo





Potem, ko so minuli torek na lokalnem odboru Stranke Mira Cerarja dvignili rdeče kartone ter tako se tako odločili proti vstopu v koalicijo z Listo župana Andreja Fištravca, so v slednji koalicijo vendarle sestavili.

seja mom1

Sinoči je mariborski župan Andrej Fištravec o tej temi na svojem Facebook zapisal: “Danes zvečer je svoje sodelovanje v koaliciji potrdil tudi mestni odbor NSi. Vsi, ki so se pogajali in na koncu tudi uskladili najbolj podroben tekst koalicijske pogodbe v Mariboru doslej, so pokazali tudi pogum in soodgovornost za uresničitev zapisanega. Razen lokalnega odbora SMC. Žalosti me, da ima lokalni odbor največje vladne stranke tako malo zaupanja v lastno vlado, da si za cilj ne upa postaviti uresničitev projektov kot je ČHE Kozjak, logistični center na mariborskem letališču in data center, ki so na mizi že nekaj časa. Vse, kar se na to temo pričakuje je, da bomo koalicijski partnerji naredili vse, kar je v naši moči za njihovo realizacijo, in da bo vlada naredila tisto malo, kar je njena naloga. Sam imam očitno bistveno večje zaupanje v to vlado in njenega predsednika. Koalicijsko pogodbo bomo predstavniki Liste župana Andreja Fištravca, DeSUS-a, Gasilcev Maribora, NSi – krščanskih demokratov in Stranke mladih – Zeleni Evrope slavnostno podpisali v ponedeljek.”

Zunaj koalicije v mariborskem mestnem svetu so poleg SMC ostale še SDS, Županova lista, SD, Lista za pravičnost in razvoj (LPR), Lista kolesarjev in pešcev ter ZL.

Dopolnjeno danes ob 15:33

V javnost je medtem prišel faksimile dokumenta z zahtevami mariborske SMC za vstop v koalicijo, ki po poročanju spletnega portala Požareport dokazuje, kako je ta stranka “želela razkosati Maribor kot politični plen po lokalnih volitvah” ter si razdeliti funkcije in direktorske stolčke. O tem je govoril tudi Fištravec v pogovoru za časnik Večer. “To, da je SMC odstopil, je bilo pričakovano, ker so od vsega začetka imeli zelo čudne poglede na vodenje mesta. Predstavljali so si ga kot torto, ki jo moramo zmagovalci volitev razrezati in pojesti,” je dejal.

V SMC kritike zavračajo. “Naši bistveni pogoji za vstop v koalicijo so bili transparentno delovanje, odprt odnos z ljudmi v mestu in jasno opredeljene pristojnosti ter odgovornosti tako znotraj koalicije kot za vsakega koalicijskega partnerja posebej,” so sporočili iz vladne stranke.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.